News

Salarii mai mari pentru militari și polițiști în 2023. Decizia luată de Guvern

Guvernanții au decis să mărească considerabil salariile și soldele militarilor și polițiștilor în 2023, pentru a mulțumi pe toată lumea.
10.01.2023 | 22:19
Salarii mai mari pentru militari si politisti in 2023 Decizia luata de Guvern
Cresc salariile militarilor și polițiștilor.
ADVERTISEMENT

În consecință, solda de grad și salariul gradului profesional pentru militari și polițiști va fi majorată proporțional cu evoluția salariului de bază minim brut.

Cresc salariile polițiștilor și militarilor

”Cuantumul soldei de grad și al salariului gradului profesional deținut de personalul militar, polițiștii și polițiștii de penitenciare se actualizează proporțional cu evoluția salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului”, este precizat în decizia Executivului.

ADVERTISEMENT

În consecință, valorile soldelor/ salariilor de grad actualizate pentru ofițeri (general, amiral, chestor general de Poliție) vor fi 1000 de lei. Sumele scad la 975 de lei pentru general-locotenent, viceamiral, chestor-șef de poliție și la 950 de lei pentru general-maior, contraamiral, chestor principal de Poliție.

Între timp, un general de brigadă, general de flotilă aeriană, contraamiral de flotilă, chestor de poliție/penitenciare beneficiază de 925 de lei, iar un colonel, comandor, comisar-șef de poliție/penitenciare va primi 900 de lei drept răsplată pentru acest grad.

ADVERTISEMENT

Remunerațiile scad la 850 de lei pentru locotenent-colonel,căpitan-comandor, comisar de poliție/ penitenciare, 825 de lei pentru maior, locotenent-comandor, subcomisar de poliție/ penitenciare, 800 de lei pentru căpitan, inspector principal de poliție/ penitenciare, 750 de lei pentru sublocotenent, aspirant, subinspector de poliție/ penitenciare, 725 de lei pentru maistru militar principal.

Pentru clasa I, II, III, IV și V de maistru militar, drepturile financiare echivalente cu gradul vor fi 700 de lei, respectiv 675, 650, 625 și 600 de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, veniturile în funcție de grad variază, de la 725 de lei pentru subofițeri și agenți de poliție/ penitenciare: Plutonier adjutant principal/ șef, agent-șef principal de poliție/ penitenciare, 675 de lei pentru plutonier adjutant, agent-șef de poliție/ penitenciare, 650 de lei pentru plutonier, agent principal de poliție/ penitenciare, 625 de lei pentru sergent major, agent de poliție/ penitenciare și 600 de lei pentru sergent.

De asemenea, pentru soldați și gradați profesioniști soldele și salariile de grad vor fi 590 de lei pentru caporal clasa I, 565 de lei pentru caporal clasa II, 550 de lei pentru caporal clasa III, 525 de lei pentru fruntaș și 500 de lei pentru soldat.

ADVERTISEMENT

În prezent, menționează sursa citată, potrivit Legii 153/2017 soldele și salariile de grad sunt 410 lei pentru general, amiral, chestor general de poliție, iar pentru soldat 200 de lei, așadar creșterea actuală poate fi considerată considerabilă, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: