News

Salariile mărite cu 75% pentru această categorie de angajați. Ce prevede un nou proiect al Guvernului

23.04.2019 | 10:35
Salarii mărite cu 75%!

Funcționarii publici de stat cu statut special din penitenciare vor avea parte de o majorare de 75% din salariu de funcție pentru orele suplimentare. Conform legislației, munca prestată suplimentară din perioada 2019-2021 va fi răsplătită. Totul se va face cu încadrare în limita de 3% pe total buget al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Salarii mărite cu 75% pentru o categorie de angajați!

Munca suplimentară va fi răsplătită cu o majorare de 75% a salariilor. Funcțiille vizate sunt cele ale funcționariilor publici cu statul special din penitenciare. Inițiativa legislativă arată că este vorba de munca prestată în perioada 2019-2021. Aceasta nu se poate compensa prin ore libere plătite cele 60 de zile după munca prestată suplimentar și se eplătește cu drepturile salariale corespunzătoare pentru orele peste programul normal de lucru alături de majorarea de 75% promisă din salariu de funcție.

Limita este de 3% pe total din bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor.  Munca suplimentară se poate efectua dacă efectuarea orelor în cauză a fost dispusă de șeful ierarhic, alături de aprobarea ordonatorului de credite fără a depăși cele 180 de ore pe an.

Salarii mărite cu 75%
Salarii mărite cu 75%

Salarii la negru

Din păcate, Mircea Căpățână, cofondator al sistemului electronic de facturare Smart Bill, a anunțat că numeroase firme sunt împinse să plătească salarii „la negru”.La 4000 ai tăi, statul ia 3000 și firma plăteșe 7000. O bucurie! Când, la angajare cerem 2500 net și nu știm (să fim sinceri, mai nimeni nu știe!) și nici nu ne interesează cât plătește firma în plus, nu putem vorbi de taxele pe care le plătim noi. Noi vrem x mii în mână, punct (…) Desigur, nu vorbim de cazurile cu plata la negru spre care multe firme sunt împinse pentru că nu au de ales”, scrie Mircea Căpățînă pe blogul său”.

„El face apel la angajații din România să se intereseze mai mult de modul în care statul cheltuie banii înacasați de pe urma muncii lor. „Acum gândește-te pentru o clipă: dacă ai primi toți cei 7000 de lei în „mână”, după care ar trebui să plătești tu, cu mâna ta 3000, în fiecare lună, cum te-ai simți? Te-ar interesa mai tare ce se întâmplă cu banii ăia?”, conform sursei citate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri