Sport

Ladislau Boloni, curtat intens de un club din SuperLiga: ”Vorbim la 2 săptămâni”

Ladislau Boloni este singurul antrenor român implicat în Top 5 campionate din Europa, dar un club din SuperLiga vrea să-l aducă acasă.
13.03.2024 | 22:58
Ladislau Boloni curtat intens de un club din SuperLiga Vorbim la 2 saptamani
Ladislau Boloni este singurul antrenor român implicat în Top 5 campionate din Europa, dar un club din SuperLiga vrea să-l aducă acasă. Sursă foto: fcmetz.com
ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a pus capăt unei serii negre la Metz în Ligue 1, reușind două victorii consecutive cu Nantes și Clermont, și trage tare pentru a încerca salvarea de la retrogradare.

Un club din SuperLiga insistă pentru aducerea lui Ladislau Boloni

Chiar dacă Ladislau Boloni este greu de adus în SuperLiga din cauza părții financiare, patronul lui Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, a mărturisit că face tot posibilul pentru a-l convinge să vină la clubul din Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

”Ar însemna extraordinar de mult să vină Boloni la Sepsi. Îl așteptăm cu brațele deschide. Sincer, eu vorbesc cu el din 2 în 2 săptămâni, dar în ultimul timp nu am discutat despre așa ceva pentru că el este antrenorul unei echipe cu care noi nu putem să concurăm.

El mi-a spus foarte clar că nu vrea să vină în România ca antrenor. Noi avem antrenor foarte bun în momentul de față, deci nici n-ar fi cazul. Boloni poate veni ca manager sau director, vom găsi un post când va veni la noi.

ADVERTISEMENT

Dacă va veni ar fi benefic pentru tot fotbalul românesc. Pentru noi ar fi o lovitură foarte mare pentru că știm că e un antrenor foarte bun, un bun profesionist și avem ce învăța de la el”, a declarat Dioszegi, pentru sport.ro.

Sepsi îi prelungește contractul lui Storck

Fost selecționer al României între 2000 și 2001, Ladislau Boloni, în vârstă de 71 de ani, mai are contract cu Metz până în vara anului 2025. Deși în ultimele luni i s-a cerut tot mai des demisia, tehnicianul român a fost confirmat în funcție.

ADVERTISEMENT

Sepsi s-a calificat dramatic în play-off-ul SuperLigii, după o victorie obținută în prelungiri pe terenul Petrolului, iar acum oficialii covăsneni încep să-și facă planuri pe termen lung. Și primul ”luat în vizor” a fost antrenorul Bernd Storck, căruia îi va fi prelungit contractul scadent în vară.

”Da, așa vrem, să-i prelungim… Chiar astăzi ne-am înțeles cu el. Vom prelungi pe un an, la antrenori degeaba vorbim de centenarii și așa mai departe. Normal că o să fixăm un obiectiv.

ADVERTISEMENT

Dacă se simte bine la Sfântu Gheorghe și noi ne simțim bine cu el, atunci automat prelungim cu încă un an. Nu are niciun rost să scriem contracte de cinci ani cu antrenorii, fiindcă știm cum e în fotbal”, a spus Dioszegi, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT