Sport

Ladislau Boloni, prima victorie în Ligue 1 după mai bine de 3 luni! Urmează un meci crucial pentru Metz

Metz a câștigat primul meci în Ligue 1 după o pauză de 3 luni. Echipa românului Ladislau Boloni rămâne în zona retrogradării.
03.03.2024 | 19:10
Ladislau Boloni prima victorie in Ligue 1 dupa mai bine de 3 luni Urmeaza un meci crucial pentru Metz
Ladislau Boloni și Metz au câștigat în campionat pentru prima dată după 3 luni. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

După o lungă perioadă de secetă, Metz a găsit drumul spre victorie în Ligue 1. Echipa antrenată de românul Ladislau Boloni, extrem de contestat de suporteri, s-a impus pe terenul lui Nantes, scor 2-0, în etapa a 24-a din Ligue 1. Totuși, Metz rămâne pe loc direct retrogradabil.

Ladislau Boloni, prima victorie în Ligue 1 după mai bine de 3 luni! S-au liniștit apele la Metz după succesul cu Nantes

Ladislau Boloni a luat o gură mare de oxigen la Metz, după victoria echipei sale pe „Stade de la Beaujoire”, scor 2-0 cu Nantes. Metz, care a câștigat primul meci după 10 etape consecutive fără succes, a marcat ambele goluri în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

Scorul a fost deschis din penalty în minutul 58 prin Georges Mikautadze. Georgianul a fost omul meciului, reușind să paseze decisiv la al doilea gol marcat de Udol în minutul 60. Metz are 20 de puncte după 24 de meciuri și este penultima în clasamentul din Ligue 1.

Pentru echipa antrenată de Ladislau Boloni urmează un alt duel foarte important. Metz o întâlnește pe Clermont, „lanterna roșie” a clasamentului, chiar pe teren propriu. Un pas greșit ar putea însemna demiterea lui Boloni, ținând cont de presiunile francezilor.

ADVERTISEMENT

Metz nu mai câștigase un meci în Ligue 1 de pe 26 noiembrie 2023. De cealaltă parte, Nantes a ajuns la a 5-a înfrângere pe teren propriu în Ligue 1. „Canarii” ocupă locul 13 în clasament, cu 25 de puncte în 24 de partide. 

Ladislau Boloni, probleme după înfrângerea cu Lyon: „Meriți o palmă”

În urmă cu mai bine de o săptămână, Metz a pierdut pe propriul teren, scor 1-2 cu Olympique Lyon. La conferința de presă de la finalul meciului, Ladislau Boloni i-ar fi strigat unui jurnalist „meriți să-ți plesnesc una”.

ADVERTISEMENT

Schimbul dur de replici dintre antrenorul român și jurnalistul francez a venit în momentul în care ziaristul a întrebat despre plecarea de la Metz. Boloni a fost înregistrat atât audio, cât și video. „Ascultă-mă! Când adresezi întrebări atât de stupide, de provocatoare… 

«Când crezi că vei fi dat afară?» Asta întrebi practic. Și te mai și amuzi! Meriți o palmă, dar..”, i-ar fi strigat Boloni respectivului jurnalist. „Nu, nu vreau să vă deranjez, domnule, nu acesta este scopul meu”, ar fi fost replica ziaristului francez.

ADVERTISEMENT

„Am jucat foarte bine în ultimele 20 de minute. Nu am ce să le reproșez jucătorilor. Nu ne gândim la retrogradare, vrem să evoluăm, să ne îmbunătățim jocul.

Lyon a suferit mult pentru a câștiga acest meci, cred că am fi meritat un rezultat de egalitate, dar trebuie să acceptăm realitatea, în fotbal nimic nu e imposibil”, spunea Boloni după Metz – Lyon 1-2.

ADVERTISEMENT