News

Salvare miraculoasă în Munții Piatra Craiului, tânără găsită în hipotermie. I-a întrebat pe salvamontiști dacă a murit și a ajuns în Rai

Salvare miraculoasă în Munții Piatra Craiului, acolo unde o studentă s-a rătăcit. Tânăra a fost găsită aproape inconștientă.
09.02.2024 | 17:13
Salvare miraculoasa in Muntii Piatra Craiului tanara gasita in hipotermie Ia intrebat pe salvamontisti daca a murit si a ajuns in Rai
Salvare miraculoasă în Munții Piatra Craiului. colaj Fanatik/ Foto Facebook Serviciul Public Local Salvamont Zărnești
ADVERTISEMENT

Salvare miraculoasă în Munții Piatra Craiului, acolo unde o tânără a fost găsită în hipotermie. Fata, în vârstă de 24 de ani, a decis să urce pe munte, deși nu era echipată corespunzător. Ulterior, s-a rătăcit.

Salvare miraculoasă în Munții Piatra Craiului, după ce o studentă s-a rătăcit

Totul s-a întâmplat joi, 8 februarie, atunci când tânăra de 24 de ani, din Cehia, venită să studieze în București, a decis să plece singură din Zărnești, Brașov, către cabana Curmătura şi apoi spre Vârful Turnu din Munţii Piatra Craiului.

ADVERTISEMENT

Îmbrăcată într-un hanorac, colanți, cizme de piele și cu o poșetă asupra ei, fata a pornit la drum. A ajuns în apropiere de Vârful Turnu, pe Padina Hotarului. Însă, de acolo s-a rătăcit. Mai avea doar 10 la sută baterie la telefon, când a decis să sune la 112 și să ceară ajutorul salvatorilor.

După aproximativ două ore, studenta a fost găsită de doi salvamontiști din Zărnești. Se afla în stare de somnolență, în hipotermie. Din fericire, intervenția rapidă a salvat-p pe tânără de la moarte.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii au fost surprinși când au găsit-o pe studentă aproape inconștientă și i-a întrebat dacă se află în Rai, potrivit România TV. „O nouă intervenție foarte dură, desfășurată contra cronometru, având în vedere situația persoanei, aflată la limita supraviețuirii, în condiții de iarnă.”

S-a aplicat protocolul impus de caz, astfel încât starea victimei să nu se agraveze (schimbarea hainelor ude, lichide calde), în urma căruia acțiunea a fost ținută sub control, iar după câteva ore, victima a reușit, cu sprijinul nostru, sa se mobilizeze și să ajungă în orașul Zărnești pe propriile picioare”, a transmis Salvamont Zărnești.

ADVERTISEMENT

Recomandările salvamontiștilor

Autoritățile recomandă turiștilor să nu se aventureze în astfel de expediții dacă nu au echipament de iarnă corespunzător. De asemenea, salvamontiștii spun că trebuie să existe „prudență în alegerea traseelor montane”, iar Serviciile Salvamont trebuie informate în prealabil.

Un alt turist german a fost salvat, săptămâna trecută, după ce s-a accidentat. Bărbatul de 27 de ani se afla Muntele Mic. Pentru această intervenție a fost solicitat un elicopter SMURD Caransebeș.

ADVERTISEMENT

Tânărul a primit ajutorul medical, a fost preluat de elicopter, iar ulterior a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş. El a suferit o plagă tăiată în urma unui accident de schi.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie