Sport

„Samuraiul” Răzvan Burleanu. Japonezii au venit la FRF să afle strategia fotbalului românesc

La întâlnirea dintre cele două delegații a participat și Ambasadorul Japoniei la Bucuresti. Cu ce cadou i-au surprins românii.
03.05.2023 | 22:48
Samuraiul Razvan Burleanu Japonezii au venit la FRF sa afle strategia fotbalului romanesc
Răzvan Burleanu alături de ambasadorul Japoniei la București. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu înalți oficiali japonezi, printre care și președintele asociației parlamentare de prietenie Japonia – România, și a discutat despre principalele probleme cu care se confruntă fotbalul din cele două țări.

Răzvan Burleanu, întâlnire inedită cu Ichiro Aisawa, președintele asociației parlamentare de prietenie Japonia – România

Întâlnirea de gradul zero dintre Răzvan Burleanu și Ichiro Aisawa a avut loc la sediul Federației Române de Fotbal. Niponul a fost întâmpinat cu un tricou al naționalei României, pe care l-a primit cu bucurie.

ADVERTISEMENT

La acest eveniment au mai participat și Radu Vișan, secretar general, directorul tehnic Mihai Stoichiță, iar din partea Japoniei au mai fost prezenți Excelența sa Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România, și Mika Iga, prim-secretar al Ambasadei Japoniei în România.

Ichiro Aisawa este unul dintre principalii promotori ai diplomației sportive pentru Țara Soarelui Răsare, fiind pasionat de fotbal și de dezvoltarea acestui sport în rândul niponilor.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu și oaspeții japonezi la București au vorbit despre problemele fotbalistice din cele două țări

Printre subiectele cele mai importante abordate s-au numărat și problemele cu care se confruntă cele două țări la nivel de fotbal, iar FRF a prezentat elemente din strategia tehnică de formare a tinerilor jucători.

Un alt punct important pe agenda discuțiilor a fost prezentarea beneficiilor sociale ale investițiilor în fotbal. Delegația română a prezentat un studiu realizat de FRF în colaborare cu UEFA și Federația Suedeză de Fotbal.

ADVERTISEMENT

FRF s-a lăudat și cu proiectul de reconstrucție prin care a reușit să califice din nou echipa națională de fotbal a României la Jocurile Olimpice, după o pauză de 56 de ani, chiar la Tokyo, unde fusese prezentă și ultima oară în 1964.

Pe viitor vor mai avea loc astfel de întâlniri, care se vor desfășura de această dată între reprezentanții celor două federații. FRF a prezentat rezultatele cercetărilor care au fost folosite ca argumente în creșterea investițiilor Statului în sport.

ADVERTISEMENT

S-a pus accentul și pe necesitatea atragerii cât mai multor tineri spre practicarea fotbalului și pe importanța educației fotbalistice și școlare. Tema dezvoltării fotbalului feminin a fost de asemenea discutată, se mai specifică pe site-ul frf.ro.

ADVERTISEMENT