Sport

Sancțiuni aplicate de Jandarmerie la derby-ul Rapid – FCSB 1-0. Ce incidente au avut loc

Jandarmeria a emis un comunicat de presă ca urmare a unor incidente petrecute la derby-ul Rapid - FCSB, scor 1-0. Au fost aplicate sancțiuni în urma unor nereguli.
24.04.2023 | 09:27
Sanctiuni aplicate de Jandarmerie la derbyul Rapid  FCSB 10 Ce incidente au avut loc
Jandarmeria a aplicat sancțiuni ca urmare a incidentelor de la derby-ul Rapid - FCSB 1-0. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid a obținut prima victorie din play-off-ul SuperLigii, scor 1-0 împotriva FCSB-ului în ultima etapă a turului. Echipa pregătită de Adrian Mutu s-a impus în urma unui joc extrem de dur și s-a apropiat la patru puncte de Universitatea Craiova, aflată pe locul 4. Startul partidei a fost plin de incidente, iar Jandarmeria a emis un comunicat prin care a anunțat sancțiunile.

Jandarmeria, sancțiuni aplicate la derby-ul Rapid – FCSB 1-0

Startul partidei a fost întârziat ca urmare a spectacolului pirotehnic organizat de suporterii giuleșteni, care au aprins mai multe torțe și fumigene. Fumul s-a întins rapid pe arena din Giulești, iar Horațiu Feșnic, aspru criticat de Gigi Becali după prestația din meciul de aseară, a fost nevoit să amâne startul confruntării.

ADVERTISEMENT

Numărul total al spectatorilor la derby-ul din Giulești a fost de 12.600, dintre care 600 de fani i-au susținut pe cei de la FCSB, anunță organizatorii. Totuși, tribunele au părut a fi mult mai pline, iar pe imaginile surprinse de camerele TV au fost observați mai mulți spectatori care au privit meciul de pe scările stadionului.

Totodată, șase dintre spectatori au primit interzis la stadion pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și un an. Clubul Rapid, gazda derby-ului cu FCSB, a primit o amendă și avertisment scris (sancțiuni contravenționale) în valoare totală de 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Comunicat de presă al Jandarmeriei după derby-ul Rapid – FCSB 1-0. Amenzi în valoare totală de 6.170 de lei

De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.170 de lei, în timp ce firma specializată de pază a primit două sancțiuni contravenționale, care se ridică la o valoare totală de 13.000 de lei.

„Au fost constatate şi întocmite 4 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

ADVERTISEMENT
  • 3 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;
  • un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive (pentru nerespectarea interdicţiei de a fi prezent la competiţii sportive).

De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.170, astfel:

  • 15 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive;
  • o sancţiune contravenţională în conformitate cu predederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice;
  • o sancţiune contravenţională în conformitate cu H.G. nr. 643/2020 privind sistemele de aeronave fără pilot la bord (pentru folosirea unei drone fără autorizaţie într-o  zonă publică).
ADVERTISEMENT

Totodată, au fost aplicate 6 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale (amendă şi avertisment scris) în valoare totală de 5.000 de lei, iar societăţii specializate de pază două sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de  13.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008  privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin”, se arată în comunicatul emis de Jandarmerie.

Galeria Rapidului le-a promis o primă jucătorilor pentru victoria în derby-ul cu FCSB

Galeria Rapidului a făcut spectacol la derby-ul cu FCSB, încheiat 1-0 pentru formația pregătită de Adrian Mutu. Gigi Corsicanu, fostul lider al peluzei rapidiste, a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că jucătorii vor avea parte de o primă dacă vor obține victoria cu echipa finanțată de Gigi Becali.

„Jucătorii o să aibă o primă din partea noastră! Nu pot să spun mai multe, decât că dacă o să câștige o să aibă o primă. O să auziți după. E din partea noastră, a suporterilor. E o sumă de bani pentru fiecare. Dacă o să câștige, marți mergem la ei și vor avea o primă de la noi. 

Am mai făcut-o doar când echipa era la greu și noi le mai plăteam deplasări și diverse lucruri. Când erau probleme cu banii după ce a plecat Copos și eram în ligile inferioare. Când a fost Copos nu era nevoie pentru că îl aveam pe cel mai bogat român acolo!

Nu zic că domnul Șucu nu este bogat, dar este un moment mai special și ne dorim din tot sufletul să nu câștige Steaua (n.r.FCSB) campionatul. Vrem să îi încurcăm și nu ne dorim să câștige titlul în ultimul meci cu noi”, a declarat Gigi Corsicanu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin...
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin care trece omul de afaceri
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
Jean de la Craiova, după ce s-a zvonit că și-a înșelat soția. „Ochii...
Jean de la Craiova, după ce s-a zvonit că și-a înșelat soția. „Ochii văd, inima cere”
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților