Fotbal international

Şansă uriaşă! CFR – Slavia Praga în play-off-ul Champions League, FCSB – Guimaraes și U Craiova – Sparta Praga în play-off-ul Europa League! Când se joacă meciurile

05.08.2019 | 14:50
Sansa uriasa CFR  Slavia Praga in playofful Champions League FCSB  Guimaraes si U Craiova  Sparta Praga in playofful Europa League Cand se joaca meciurile

CFR Cluj s-a calificat în turul trei preliminar din UEFA Champions League după ce a eliminat Maccabi Tel Aviv cu 3-2 la general (1-0, 2-2). Ardelenii vor evolua în turul următor cu Celtic Glasgow, campioana Scoţiei. Iar, dacă CFR Cluj va elimina Celtic, în play-off-ul pentru grupele Ligii, echipa lui Dan Petrescu va fi cap de serie, preluând coeficientul scoţienilor. 

UPDATE, 5 august, ora 14:53.FCSB și U Craiova și-au aflat posibilele adversare din play-off. Ambele echipe au avut noroc la tragerea la sorți, ținând cont de urnele în care au fost repartizate. FCSB are șanse mari să joace cu Guimaraes din Portugalia, în timp ce Craiova se poate duela cu Sparta Praga sau Trabzonspor.

  • FCSB/Mlada – Ventspils/Guimaraes (turul pe 22 august, returul pe 29 august)
  • U Craiova/AEK Atena – Sparta Praga/Trabzonspor (turul pe 22 august, returul pe 29 august)

UPDATE, 5 august, ora 14:40. Dacă va fi eliminată de Celtic, CFR Cluj se va duela în play-off-ul Europa League cu AIK Stockholm sau Sheriff Tiraspol. Prima manșă are loc în Gruia pe 22 august, iar returul în deplasare.

  • CFR Cluj – Sheriff Tiraspol/AIK Stockholm, play-off Europa League (22 și 29 august)

UPDATE, 5 august, ora 14:30. A început tragerea la sorți pentru Europa League


UPDATE, 5 august, ora 13:25. La 14:30 este programată tragerea la sorţi pentru play-off-ul Europa League. CFR, FCSB şi Universitatea Craiova îşi vor afla posibilele adversare.


UPDATE, 5 august, ora 13:10. CFR Cluj va juca împotriva Slaviei Praga în play-off-ul Ligii Campionilor dacă va trece de Celtic.


UPDATE, 5 august, ora 13:00. A început tragerea la sorţi pentru play-off-ul Champions League. LIVE VIDEO mai jos:


UPDATE, 5 august, ora 12:00. CFR Cluj ştie cu cine poate juca şi în play-off-ul Europa League, dacă va pierde “dubla” cu Celtic. Aici sunt toate informaţiile despre posibilele adversare din EL.


UPDATE, 5 august, 10:00. Astăzi de la 13:00 este tragerea la sorţi pentru play-off-ul Champions League. În cazul în care va trece de Celtic, CFR Cluj va evolua împotriva uneia dintre Young Boys, Slavia Praga, învingătoarea dintre APOEL  şi Qarabag sau învingătoarea dintre Maribor şi Rosenborg.


CFR Cluj e cap de serie în play-off-ul Champions League, dacă o elimină pe Celtic!

Celtic nu a avut emoţii pentru calificare. Scoţienii au trecut cu 5-0 şi 2-0 de Nomme Kalju. La capitolul coeficienţi, Celtic stă foarte bine, fiind pe locul doi în urna campioanelor, doar Ajax având un coeficient mai mare decât echipa lui Neil Lennon.

Scoţienii au coeficient 31,000, în timp ce CFR Cluj are un coeficient de doar 3,500. Dar asta nu va mai conta în turul trei preliminar. Dacă ardelenii vor reuşi să treacă de scoţieni, echipa lui SuperDan va prelua coeficientul lui Celtic şi va fi cap de serie în play-off, ceea ce înseamnă un adversar mai abordabil în ultimul tur înainte de grupele Champions League.

Cum arată în acest moment echipele cu cel mai mare coeficient din Champions League în play-off: 

Sanşă uriaşă! CFR Cluj e cap de serie în play-off-ul Champions League, dacă o elimină pe Celtic! Luni e tragerea la sorţi
Sanşă uriaşă! CFR Cluj e cap de serie în play-off-ul Champions League, dacă o elimină pe Celtic! Luni e tragerea la sorţi

Scapă de Ajax Amsterdam! Posibilii adversari ai CFR-ului din play-off

Astfel, CFR Cluj ar putea avea un adversar mai abordabil în play-off, cu un coeficient european mai mic. Posibilele adversare ale lui CFR Cluj în play-off, ordonate în funcţie de coeficient sunt: BATE Borisov, Young Boys, APOEL Nicosia şi Slavia Praga. Aceştia sunt cei mai dificili adversari, însă dacă una dintre aceste echipe este eliminată pe parcurs de o formaţie cu un coeficient mai slab, aceea îi va lua locul.

Cu alte cuvinte, CFR Cluj are şanse reale să aibă un adversar abordabil în fazele finale ale preliminariilor Ligii. Avantajul este că în acest scenariu, CFR Cluj ar evita adversari ca Ajax Amsterdam, FC Copenhaga sau Dinamo Zagreb, echipe cu un coeficient de cap de serie.

Sanşă uriaşă! CFR Cluj e cap de serie în play-off-ul Champions League, dacă o elimină pe Celtic! Luni e tragerea la sorţi
Sanşă uriaşă! CFR Cluj e cap de serie în play-off-ul Champions League, dacă o elimină pe Celtic! Luni e tragerea la sorţi

Tragerea la sorţi a posibilelor meciuri din play-off va avea loc luni, 5 august, la Nyon. Pe 6 şi 7 august se vor disputa primele meciuri din turul trei preliminar al Champions League, iar o săptămână mai târziu se va juca returul. Confruntările din play-off se joacă pe 20-21 august (turul) şi 27-28 august (returul).

  • 3 este numărul de calificări în grupele UEFA Champions League ale lui CFR Cluj
  • 10 puncte a adunat CFR în grupele Champions League în ediţia 2012-2013, record pentru România