News

Sara a fost lăsată să moară în casă. Tatăl, mama vitregă și unchiul fetiței de 10 ani, acuzați după o lună

Rudele unei fetițe de 10 ani din Marea Britanie, acuzate că au lăsat-o să moară în casă. Cei trei au plecat în Pakistan în vreme ce trupul fetiței zăcea într-un pat
16.09.2023 | 13:31
Sara a fost lasata sa moara in casa Tatal mama vitrega si unchiul fetitei de 10 ani acuzati dupa o luna
Sara Sharif a fost găsită moartă în casă pe 10 august Sursa foto: BBC
ADVERTISEMENT

Cadavrul micuței Sara Sharif, în vârstă de 10 ani, a fost găsit în casa în care locuia alături de cei cinci frați și surori ai săi, de tatăl, mama vitregă și un unchi. Cei trei adulți sunt acuzați că au ucis-o și că au provocat sau permis moartea unui copil.

Sara Sharif a fost lăsată să moară în casă

Trupul neînsuflețit al fetiței a fost descoperit de autorități în urma unui apel la numărul de urgență 999 dat de tatăl fetei, imediat după ce Urfan Sharif și restul familiei au ajuns în Pakistan.

ADVERTISEMENT

Urfan Sharif, în vârstă de 41 de ani, partenera sa Beinash Batool, în vârstă de 29 de ani, și fratele lui Urfan, Faisal Malik, în vârstă de 28 de ani, toți din Hammond Road, Woking, au fost puși sub acuzare penală de autoritățile din Marea Britanie. Aceștia au compărut la Guildford Magistrates’ Court și au fost arestați preventiv, relatează BBC.

Cadavrul Sarei a fost găsit la domiciliul ei pe 10 august, în patul de jos al unui pat supraetajat dintr-un dormitor de la etaj. Cauza definitivă a morții ei nu a fost încă stabilită, dar este posibil să fi fost “nenaturală”, potrivit medicului legist din Surrey.

ADVERTISEMENT

Poliția din Surrey a declarat că ancheta post-mortem a arătat că Sara a suferit “răni multiple și extinse”, care au fost probabil suferite pe o perioadă lungă de timp.

Cadavrul fetiței, recunoscut cu greu de mamă și bunică

Mama și bunica fetiței au declarat că abia au recunoscut-o la morgă, deoarece era atât de grav rănită. “Unul dintre obrajii ei era umflat, iar cealaltă parte era plină de vânătăi. Chiar și acum, când închid ochii, pot vedea cum arăta copilul meu”, a declarat mama Sarei, Olga Sharif, mai precizează BBC.

ADVERTISEMENT

Toți cei trei inculpați sunt acuzați că au ucis-o pe Sara Sharif în jurul datei de 8 august și că au provocat sau au permis moartea unui copil. Aceștia au negat acuzațiile.

Sara Sharif
Urfan Sharif, Beinash Batool, Faisal Malik sunt acuzați pentru moartea fetiței Sursa foto: BBC

La finalul audierii de 20 de minute, judecătorul districtual Tan Ikram a declarat că aceștia vor rămâne în arest până la următoarea înfățișare în instanță, marți.

ADVERTISEMENT

Cei trei au părăsit Marea Britanie pentru Pakistan la 9 august, luând cu ei ceilalți copii, care acum sunt în custodia autorităților pakistaneze. Ei au fost arestați pe aeroportul Gatwick miercuri seara, după cinci săptămâni de absență din țară, la coborârea dintr-un zbor care venea din Dubai. Vineri dimineața devreme, poliția din Surrey a confirmat că au fost inculpați după puțin peste 28 de ore de detenție.

ADVERTISEMENT