Sport

Sărbătoare la Brașov! Corona a câștigat Erste Liga la hochei după o finală entuziasmantă cu Ferencvaros

Corona Brașov a câștigat Erste Liga în urma partidei cu Ferencvaros, într-o manieră entuziasmantă pentru brașoveni, care s-au impus cu un categoric 4-0 în finală!
11.04.2024 | 10:12
Sute de suporteri nu au mai avut loc în patinuarul din Brașov și au urmărit finala Erste Liga la iarbă verde. Sursă foto: FANATIK
ADVERTISEMENT
11-04-2024
07:10

Corona a câștigat Erste Liga la hochei!

Corona Brașov a câștigat competiția regională de hochei pe gheață dintre România și Ungaria, Erste Liga. Hocheiștii din Brașov i-au învins pe cei de la FTC-Telekom în 4 partide consecutive și și-au adjudecat titlul.

Sistemul finalei a fost unul de cel mai bun din 7 partide, iar brașovenii au câștigat la general, scor 4-0! Partida de miercuri seară, 10 aprilie, s-a terminat cu scorul de 4-1 pentru brașoveni.

Corona Brașov a învins-o pe Ferencvaros și la Budapesta, 5-3 și 4-0, și au mai obținut o victorie la Brașov, scor 5-2. Marcatorii formației din Brașov au fost Judd Blackwater (07:28), Albert Zaghidulin (30:54), Philippe Cornet (49:15) şi Pal Krisztian Szabo (57:25), miercuri seară.

Brașovenii se află în fața unei premiere, fiind primul trofeu câștigat al competiției, deși joacă a treia oară finala. Corona a mai pierdut în 2014 contra lui HC Mikron Noev Zamky, dar și în 2021 contra SC Miercurea Ciuc. Ferencvaros a câștigat trofeul în 2019, tot contra SC Miercurea Ciuc, și a mai pierdut finala în 2022 și 2023.

09-04-2024
18:17

Corona Brașov - Ferencvaros 3-0

Echipa de Hochei din România, Corona Brașov, a învins marți seara pe cei de la Ferencvaros, scor 5-2, în meciul trei al finalei Erste Liga. 

Brașovenii au majorat diferența în finala care se joacă în sistemul cel mai bun din șapte meciuri. În acest moment, scorul general este de 3-0 pentru Corona.

Miercuri se va disputa meciul patru al finalei, tot la Brașov, partidă care poate fi decisivă în ceea ce privește câștigătoarea trofeului.

Echipa de hochei Corona Brașov s-a calificat în finala campionatului Erste Liga. Brașovenii joacă împotriva formației din Ungaria, Ferencvaros TC, pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri disputate.

Corona a câștigat primele două meciuri

Marți, de la ora 18:30 a început meciul al treilea între cele două formații, pe patinoarul din Brașov. FANATIK vă prezintă imagini incredibile cu interesul pe care l-a creat evenimentul sportiv, disputat în inima țării. Scorul în a doua repriză era 4-2 pentru Brașov. Revenim cu rezultatul final

ADVERTISEMENT

Din moment ce patinoarul din Brașov are o capacitate de doar 2.000 de locuri, mai multe persoane au rămas în afara arenei. Văzând că nu au cum intra la meciul trei al finalei Erste Liga, suporterii brașoveni s-au reorientat rapid.

De pe gheață, la iarbă verde!

Îmbucurător este faptul că organizatorii au prevăzut interesul suporterilor pentru partidă și s-au organizat în acest sens. Astfel, cei care nu au mai prins loc în patinoarul din Brașov, au putut vedea meciul în afara acestuia.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au proiectat meciul pe o pânză în aer liber și fanii s-au putut bucura de spectacolul care se juca pe gheață, pe zona verde din vecinătatea arenei. Evenimentul s-a transformat rapid într-un picnic la iarbă verde.

Suportul crescut pentru echipa brașoveană a venit după ce primele două meciuri ale finalei s-au încheiat cu victoria formației din Budapesta, adversara celor de la Corona Brașov. Astfel, meciul trei al finalei se joacă la Brașov.

ADVERTISEMENT

Erste Liga s-a înființat în anul 2008

Meciul patru se va disputa tot pe patinoarul din Brașov, iar scenele s-ar putea repeta, mai ales în cazul unei victorii a echipei din România. Echipa românilor, Corona Brașov, nu a câștigat niciodată trofeul Erste Liga.

Erste Liga este o competiție de hochei care se dispută între formații din România și Ungaria. Întrecerea este separată de campionatele naționale de hochei ale celor două țări. Prima ediție a Erste Liga a avut loc în anul 2008.

ADVERTISEMENT

Interesant este că între anii 2012 și 2015 au participat la competiție și formații din Slovacia. Partida se dispută în acest moment și revenim la final cu scorul final al meciului trei din finala Erste Liga.

ADVERTISEMENT