Sport

România participă pentru a patra oară la cea mai mare competiție de hochei pentru copii din lume, cu sprijin privat. Când va avea loc turneul

România va lua startul pentru a patra oară la cea mai mare competiție a sportului pe gheață pentru copii. Echipa României va avea în lot 14 sportivi.
04.02.2023 | 10:38
Romania participa pentru a patra oara la cea mai mare competitie de hochei pentru copii din lume cu sprijin privat Cand va avea loc turneul
România va participa la cea mai mare competiție din lume dedicată copiilor la hochei.
ADVERTISEMENT

România păstrează tradiția și va participa în perioada 8-19 februarie 2023 la International Pee Wee Quebec Tournament, cea mai mare competiție de hochei din lume pentru tinerii sportivi.

România, prezentă pentru a patra oară la cea mai faimoasă competiție din lume la hochei pentru copii

Reprezentanta României, Team Wolves Romania, va participa începând de la mijlocul săptămânii viitoare la cea mai mare competiție de hochei din lume, având în componență 14 sportivi, doi antrenori și doi team-manageri.

ADVERTISEMENT

Un moment fast pentru sportul românesc pe gheață, deoarece în cadrul turneului care va avea loc în Canada vor fi prezenți minim 200.000 de spectatori pe parcursul întregului concurs.

Echipele care iau startul competiției au în lot sportivi născuți în 2010 și 2011, însă sunt acceptați și copiii născuți în 2012. Laszlo Kovacs, antrenorul secției U14 și U16 la echipa Corona Brașov, îi va pregăti pe „tricolorii mici” în aventura din Canada.

ADVERTISEMENT
Lotul României pentru Québec International Pee Wee Hockey Tournament.
Lotul României pentru Québec International Pee Wee Hockey Tournament.

Experiențele anterioare au fost de succes pentru România

Totodată, Laszlo Kovacs este omul din spatele precedentelor trei apariții ale României la International Pee Wee Quebec Tournament. „Tricolorii” au sprijin și la nivelul portarilor, unde Rajmond Fullop, antrenorul tuturor categoriilor de vârstă de la Corona Brașov, se ocupă de prestația micilor portari.

Dana Pușcașu și Dan Grigorescu sunt cei doi team-manageri care însoțesc echipa României în America de Nord. România a participat pentru prima oară la faimosul turneu în 2019. La fel ca în prezent, a fost nevoie de investițiile unor sponsori privați și ale părinților, fără sprijin de la stat, pentru ca „tricolorii” să poată să patineze.

ADVERTISEMENT

În urmă cu patru ani, România a reușit să câștige grupa Inter B cu victorii în meciurile de pe arena Videotron Center’, care are o capacitate impresionantă de 18.200 de locuri. În ceea ce privește susținerea echipei lui Laszlo Kovacs, 5.000 de oameni au participat la fiecare meci al „tricolorilor”.

În meciul din sferturi, câștigat de echipa noastră la loviturile de departajare, au asistat 13.000 de spectatori, majoritatea suporteri români stabiliți în Canada. În finală, România a câștigat, dominând clar, scor 3-1 pe Quebec NE Seigneurs.

ADVERTISEMENT

Adversari dificili la a doua participare. O altă poveste de succes la cea mai recentă apariție

În 2020, grație victoriei din urmă cu un an, România a fost promovată în Grupa AA. În faza semifinalelor, „tricolorii” pierdeau cu Rive Nord Titans, scor 3 4 (0 1; 2 1; 1 2). În sferturi, România elimina, scor 7-4 de Lynx Haute Bauce. Sponsorii privați și ajutorul părinților, fără implicări de la nivelul statului, au condus spre performanța copiilor care patinează pentru România.

În ceea ce privește a treia și ultima participare la cea mai faimoasă competiție de hochei pentru copii, în 2022, România s-a remarcat prin victoria, scor 2-0 cu Pionniers du Nord-Ouest. În 2021, turneul nu s-a desfășurat din cauza pandemiei, iar anul trecut a fost cea de-a 62-a ediție a competiției din Canada.

Ce reprezintă Québec International Pee Wee Hockey Tournament

Québec International Pee Wee Hockey Tournament are loc la o frecvență anuală în Canada, având în spate o reputație și o tradiție impresionantă. Ediția din 2023, va fi cea de-a 63-a a competiției care la început s-a numit Championnats Mondiaux de Hockey Pee Wee.

Mai exact, competiția reprezintă un Campionat Mondial al categoriei de vârstă U13, care adună în fiecare an aproximativ 2.300 de copii ce se încadrează în categoria de vârstă U13. Nu mai puțin de 120 de echipe din toată lumea participă la turneu, acestea fiind repartizate în diferite urne valorice.

De-a lungul timpului, Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Patrick Roy, vedete în NHL, au luat parte ca juniori la turneul Pee Wee Quebec.

SPONSORI TEAM WOLVES ROMANIA – QUEBEC – PEE WEE TOURNAMENT 2023

SNGN ROMGAZ SA, ROMAQUA GROUP SA, FRANKLIN TEMPLETON, RENOVATIO TRADING, COS 2000 DISTRIBUTION SRL, TISSOT, BRUTARIA GRIVITATRANSILVANIA INVESTMENTS, S.C.A.D.T. SA, ALTIUS SRL, ALBINI PRASSA SRL, KRON AUTO PARK SRL, IATROS GRUP SRL, FERMIUM BIT SRL, FEJER TOP, LINGEMANN BESCHAFFUNGSSYSTEME SRL, TEMAD CO, BAUER GINDELE INTERNATIONAL, AMRITA COM SRL, HARMOPAN SA, UNIVERSUL COPIILOR, R.D.D. WIN SRL, PRO SOFT SRL, COMPIL SA.

ADVERTISEMENT