Life

Satul din România care arată exact ca în filmele cu Harry Potter. Așezarea e spectaculoasă și se spune că aici nu se fură niciodată

Satul din România care arată exact ca în filmele cu Harry Potter. Așezarea în sine este spectaculoasă, chiar dacă acum mai sunt puțini locuitori.
27.08.2023 | 07:00
Satul din Romania care arata exact ca in filmele cu Harry Potter Asezarea e spectaculoasa si se spune ca aici nu se fura niciodata
Satul din România care arată exact ca în filmele cu Harry Potter. Foto Captură Facebook / Actual Mehedinți
ADVERTISEMENT

Satul din România care arată exact ca în filmele cu Harry Potter. Aceasta așezare este una cu adevărat spectaculoasă și, mai mult decât atât, se spune că aici nu se fură niciodată nimic.

Satul din România care arată exact ca în filmele cu Harry Potter

Acest sat foarte lăudat de turiști este în comuna Dubova, în județul Mehedinți. Eibenthal este numele satului ce pare desprins din povești, la fel ca și numele său.

ADVERTISEMENT

Eibenthalul este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru atmosfera pitorească. Din punct de vedere istoric, Eibenthalul a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea de către coloniști germani șvabi (Bănățeni sau Șvabi de Bănăț), care s-au stabilit în această zonă în perioada domniei împărătesei Maria Terezia a Austriei. Astăzi, încă se mai păstrează influențe culturale și arhitecturale germane în sat.

Datorită aspectului său pitoresc și a frumuseții naturale din jur, Eibenthalul este o destinație populară pentru turiști, atât din România, cât și din străinătate.

ADVERTISEMENT

Acest sat mai are doar câteva sute de locuitori în acest moment, el fiind fondat în 1827 de cehi. Mulți dintre ei au plecat din țară la începutul anilor ’90 sau în orașele mai mari. Acesta a devenit cunoscut în România ca fiind satul în care nu se fură.

Totul a pornit din anul 1996, când oamenii erau ocupați la muncă și lăsau atârnată în gard o sacoșă cu banii necesari pentru ca mașina de pâine să treacă pe acolo și să le lase și lor.

ADVERTISEMENT

Dacă nu făceau acest lucru atunci rămâneau fără acest aliment și este demn de precizat este că nimeni nu fura niciodată banii din sacoșă.

Nu mai există magazin în sat

Aici nici măcar nu mai există un magazin și ultima alimentară s-a închis acum mulți ani. Așa că sătenii apelau la acest truc pentru a primi pâine, pentru că altfel trebuie să meargă 20 de km până în localitatea următoare, unde exista un magazin.

ADVERTISEMENT

Satul se află pe un drum ce merge pe lângă Dunăre, în deal, circa 5 km. Mai sunt 300 de oameni care locuiesc aici și media de vârstă este în jur de 70 de ani.

Satul arată ca un decor din filmele cu Harry Potter și aici mai există încă pensiuni. De asemenea, te poți caza în casele localnicilor de aici.

Numeroși vizitatori vin aici pentru a se bucura de peisajele montane, arhitectura tradițională și atmosfera liniștită.

ADVERTISEMENT