Life

Satul din România care e în topul celor mai frumoase localități din Europa. S-a clasat pe locul 2

Localitatea românească, în clasamentul celor mai interesante regiuni din Europa. Ocupă poziția a doua datorită farmecului aparte.
30.11.2023 | 20:15
Satul din Romania care e in topul celor mai frumoase localitati din Europa Sa clasat pe locul 2
Localitatea românească, în clasamentul celor mai interesante regiuni din Europa. Ocupă poziția a doua datorită farmecului aparte. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Satul din România care e în topul celor mai frumoase localități din Europa. S-a clasat pe locul 2. Despre ce zonă este vorba și care sunt atracțiile care i-au impresionat pe turiștii străini. Istoria este una extrem de lungă.

Localitatea românească, în clasamentul celor mai interesante regiuni din Europa. Ocupă poziția a doua datorită farmecului aparte

Localitatea românească care se află în clasamentul celor mai interesante regiuni din Europa. Ocupă poziția a doua datorită farmecului aparte. Topul a fost realizat de un portal renumit în promovarea turismului cultural.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Culture Critic a inclus 20 de orașe și sate pitorești în acest top de pe Twitter. Portalul are aproape 1 milion de urmăritori pe rețeaua socială X, care se promovează prin maxima: „Tradiția nu înseamnă închinarea la cenușă, ci prezervarea focului”.

Primul loc este ocupat de orașul german Freudenberg, situat în Renania de Nord-Westfalia. Localitatea este văzută ca fiind una pitorească și care merită vizitată. Administratorii portalului au dezvăluit că locul 2 este ocupat de Biertan din județul Sibiu.

ADVERTISEMENT

Satul românesc a fost introdus recent în patrimoniul UNESCO. Cetatea săsească este atestată documentar din anul 1224, localitatea reușind să câștige foarte multă popularitate în rândul turiștilor din întreaga lume.

Satul Biertan din județul Sibiu
Satul Biertan din județul Sibiu. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Satul Biertan, județul Sibiu. Obiective turistice

Satul Biertan din județul Sibiu este una dintre primele așezări săsești din Ardeal. La câțiva ani de la atestarea documentară din 1224 localitatea a devenit o piață importantă, dar și o zonă inedită, cu case vechi construite în stil baroc transilvănean.

ADVERTISEMENT

Zidurile sunt groase, fundaţiile construite din piatră, iar fațadele sunt pictate în culori pastel și decorate cu motive viticole. Principalul obiectiv turistic este Biserica fortificată care a fost construită în perioada 1493-1522.

Construcția de tip hală, de dimensiuni mari, este alcătuită din 3 nave în stil gotic târziu cu influenţe baroce şi renascentiste. În 1993, biserica a fost inclusă în patrimoniul UNESCO și poartă hramul Sfânta Maria.

ADVERTISEMENT

Un alt obiectiv turistic din satul Biertan este închisoarea îndrăgostiţilor, care a fost ridicată într-unul dintre cele şapte turnuri ale fortificației. Aici au fost aduse timp de 300 de ani cupluri care nu se înțelegeau și care făceau un fel de terapie.

Cuplurile erau închise până la 6 săptămâni într-o cameră numită carceră chiar de preotul local. Părintele spera că aceștia își vor rezolva problemele și nu vor ajunge să se despartă. În localitatea este și un muzeu care nu trebuie ratat.

ADVERTISEMENT