Life

Orașele din România unde este cel mai bine să trăiești astăzi. Sunt incluse în topul celor mai ieftine la nivel european, dacă vrei să-ți cumperi o casă

Orașele din România unde este cel mai bine să trăiești. Au un cost al vieții redus și sunt în topul celor mai accesibile orașe europene.
11.11.2023 | 13:22
Orasele din Romania unde este cel mai bine sa traiesti astazi Sunt incluse in topul celor mai ieftine la nivel european daca vrei sati cumperi o casa
Orașele din România unde este cel mai bine să trăiești astăzi. Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Orașele din România unde este cel mai bine să trăiești astăzi. Acestea sunt incluse în topul celor mai ieftine la nivel european.

Orașele din România unde este cel mai bine să trăiești astăzi

Sunt câteva orașe din România unde este să bine să trăiești astăzi fiind incluse în topul celor mai ieftine de la nivel european.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt cu adevărat mai puțin costisitoare pentru cei care vor să cumpere o casă aici. În acest top regăsim orașul Oradea.

Acesta este un centru cultural renumit și are și multe activități economice. Prețul mediu pentru un apartament de 100 m² este de 178.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Este unul dintre cele mai importante centre culturale, economice și sociale din regiunea de nord-vest a țării.

Oradea are o istorie bogată, cu rădăcini care se întind în perioada romană. A fost influențat de diverse culturi de-a lungul timpului, inclusiv cea maghiară și cea austriacă.

ADVERTISEMENT

În acest top este și Sibiul, un oraș cu multă istorie. Aici se află renumitul Muzeu Național Astra , cel mai mare spațiu expozițional în aer liber din Europa.

Oamenii desigur că pot cumpăra aici terenuri și apartamente dar doar dacă fac parte din Europa. Prețul mediu pentru un apartament de 100 m² este de 165.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Pentru persoanele din afara Uniunii Europene și a Spațiului Economic European, legea arată că pot să dețină proprietăți imobiliare în oraș dar nu și terenuri.

Ce alt oraș mai este în top. Poate fi surprinzător pentru mulți

Un alt oraș inclus în topul celor mai bune orașe din România unde este bine să trăiești în punctul de vedere al costurilor este Craiova. Prețul mediu pentru un apartament este 161000 de dolari, a transmis compania Money Transfers, care a realizat topul.

De altfel, acest top alcătuit pe baza costului vieții în marile orașe din întreaga lume este dominat de Europa de Est, aici fiind unele dintre cele mai reduse costuri din lume.

Același top mai arată și faptul că pe primul loc se află orașul bitola din Macedonia de Nord. Prețul mediu pentru un apartament de 100 m² este de 97000 de dolari.

ADVERTISEMENT