Life

Satul din România care oferă un adevărat spectacol al naturii. Copacii, asemănați cu cireșii din Japonia

Localitatea din țara noastră care are o priveliște demnă de tablourile de artă. Pomii fructiferi, comparați cu cireșii japonezi.
31.03.2024 | 17:10
Satul din Romania care ofera un adevarat spectacol al naturii Copacii asemanati cu ciresii din Japonia
Localitatea din țara noastră care are o priveliște demnă de tablourile de artă. Pomii fructiferi, comparați cu cireșii japonezi. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Satul din România care oferă un adevărat spectacol al naturii. Copacii, asemănați cu cireșii din Japonia. Regiunea a început să fie la mare căutare primăvara aceasta pentru că are un peisaj superb ce nu trebuie ratat.

Localitatea din țara noastră care are o priveliște demnă de tablourile de artă. Pomii fructiferi, comparați cu cireșii japonezi

Localitatea din țara noastră care are o priveliște demnă de tablourile de artă. Pomii fructiferi sunt comparați cu cireșii japonezi de foarte mulți turiști care au ajuns deja aici și au imortalizat cadrul feeric și special.

ADVERTISEMENT

Dealul din Istrița, județul Buzău, este încărcat de migdali înfloriți care vestesc sosirea primăverii. Aceștia au flori mari și de culoare roz și nu este de mirare că îi trimit pe oameni cu gândul instant la sezonul de înflorire din Japonia.

Spectacolul naturii reprezintă o atracție turistică importantă zilele acestea pentru că aproape că nu există gospodărie care să nu aibă în curte un astfel de migdal. Pomul fructifer poate fi admirat o perioadă scurtă pentru că florile sale se scutură repede.

ADVERTISEMENT

Deși este un pom mediteranean, iată că migdalul a găsit un pământ prielnic în județul Buzău. Acesta crește de ani buni pe dealul Istriţa din Curbura Carpaţilor, unde beneficiază de mult soare și un sol calcaros care păstrează căldura şi pe timpul nopţii.

Cum au reacționat turiștii care au văzut migdalii din Istrița

„E prima dată când venim pe valea aceasta, am văzut migali sălbatici, s-a întâmplat să fie şi soare frumos, ne-a încântat!”, a declarat un turist care a ajuns în satul Istrița pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

„Foarte frumos, ei văd că predomină, în zona asta cel puţin. Am văzut sărbătoarea japonezilor acum câteva săptămâni şi acolo m-a dus şi pe mine gândul că ce frumos ar fi să fie şi la Buzău aşa!”, a completat o turistă.

Istrița nu este singura regiune din Buzău care oferă un adevărat spectacol în fiecare primăvară. Migdalii înfloriți predomină și în alte sate buzoiene, printre care se numără Pietroasele, Breaza, Năieni sau Merei.

ADVERTISEMENT

Pentru localnici, copacii nu sunt doar o bucurie în acest sezon, ci reprezintă și o garanție că iarna și zăpada nu se mai întorc. Aceștia se îngrijesc foarte mult de pomii fructiferi ale căror fructe sunt consumate de ani buni.

Majoritatea oamenilor își amintesc că în copilărie părinții opăreau migdalele și le luau coaja înainte de a le coace în tavă. Peste fructe se punea puțină sare, preparatul culinar rivalizând cu celebrele alune turcești.

„Veneau cu maşinile şi cumpărau ori că le plăteau ori că ne dădeau oale le dădeam migdale, dar erau mai scumpe ca nucile”, a declarat o femeie care locuiește în satul Istrița din județul Buzău.

ADVERTISEMENT