Life

Satul din România intrat în topul celor mai atractive destinații turistice. A fost lăudat de Organizația Mondială a Turismului

Satul din România care este în topul celor mai atractive destinații turistice din lume. A fost lăudat de Organizația Mondială a Turismului.
21.04.2023 | 09:02
Satul din Romania intrat in topul celor mai atractive destinatii turistice A fost laudat de Organizatia Mondiala a Turismului
Satul din România în topul celor mai atractive destinații. Foto Colaj Faantik / Facebook
ADVERTISEMENT

Satul din România intrat în topul celor mai atractive destinații turistice. Unde se află acesta și de ce a fost lăudat de Organizația Mondială a Turismului.

Satul din România în topul celor mai atractive destinații

Rășinari este satul care a fost introdus în topul celor mai atractive destinații din lume. Aflat la doar opt kilometri de Sibiu, satul s-a aflat printre destinațiile finale de la „Best Tourism Villages”, legat de turismul rural.

ADVERTISEMENT

Satul s-a clasat în cele mai frumoase atracții turistice rurale în competiția în care au fost 136 de concurente din 57 de țări. Este pentru prima dată când România este recunoscută pentru un sat al său la acest nivel.

„Răşinari este, începând de astăzi, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume! Nu o spunem noi, ci specialiştii Organizaţiei Mondiale a Turismului, care i-au oferit această recunoaştere în cadrul competiţiei ‘Best Tourism Villages’,  a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

ADVERTISEMENT

Până acum, câștigătoarele erau din zone mult mai cunoscute, cum ar fi Spania, Elveția, Italia. Componenta turistică a fost foarte dezvoltată în ultimii ani, astfel că aici există circa 25 de pensiuni.

Ce se întâmplă la Rășinari, satul din topul celor mai atractive destinații turistice. De ce să vină oamenii aici

Autoritățile locale se ocupă ca satul devenit atracție turistică să fie mereu interesant pentru turiști. Aici se organizează mereu diverse festivaluri de mâncare, există trasee de drumeție și chiar și maratoane.

ADVERTISEMENT

Tot la Rășinari are loc și Festivalul Brânzei și al Țuicii, unde vizitatorii au ce vedea. Aici nu numai că se mănâncă foarte bine, dar se poate vedea și un lucru impresionant. Participanții realizează un bulz de 50 de metri pe care apoi îl servesc la oameni.

„Preparăm cu această ocazie un bulz care se întinde pe 50 de metri, pe care-l pregătim pentru cei prezenți, plăcinta cu urdă pe care noi o numim «Vărzar»”, a spus primarul din localitate pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Festivalurile, drumețiile sau peisajele frumoase nu sunt singurele ce fac din acest sat una din cele mai atractive destinații turistice.

Aici există și foarte multă istorie. În Rășinari s-au născut Emil Cioran și Octavian Goga. Tot aici există multe monumente istorice.

„Avem biserica «Cuvioasa Paraschiva» care este monument de categoria A și este foarte frumoasă. La Rășinari s-au născut poetul Octavian Goga, scriitorul și filosoful Emil Cioran, medicul și exploratorul Ilarie Mitrea”, a mai spus primarul.

ADVERTISEMENT