News

Topul destinațiilor extraordinare în 2022, realizat de revista TIME. Locurile care oferă experiențe noi și interesante iubitorilor de călătorii

Topul celor mai grozave 50 de locuri de văzut în 2022, realizat de revista TIME, propune destinații incitante de explorat după doi ani de restricții impuse de pandemie.
16.07.2022 | 09:47
Statul indian Kerala se află pe lista destinațiilor din topul revistei TIME Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Pentru realizarea listei, revista a solicitat nominalizări de la rețeaua sa internațională de corespondenți și colaboratori.

Top 50 destinații extraordinare în 2022

Cele 50 de destinații care au ajuns pe listă includ atât locuri clasice, cât și locuri mai puțin explorate, dar ceea ce le unește este că „înfloresc, cresc și se schimbă”, se arată în comunicatul publicației, „creionând calea către redresarea economică” și „investind în durabilitate.”

ADVERTISEMENT

America de Nord

În Statele Unite ale Americii, topul realizat de revista TIME recomandă centrele moderne de pe coasta de vest Portland, Oregon și San Francisco, orașele Miami din Florida și Detroit din Michigan. Destinația de schi Park City din Utah se regăsește și ea pe lista recomandărilor.

În Canada, Toronto, capitala statului Ontario și micul oraș de surfing Tofino din British Columbia, sunt alegerile, iar mai la nord Illuissat din Groenlanda se deschide spre Golful Disko, „Marele Canion al Cercului Arctic”.

ADVERTISEMENT

Destinațiile de plajă mereu populare din Jamaica și Riviera Nayarit din Mexic se află, de asemenea, pe lista din 2022.

America de Sud

Orașul Salta, din nord-vestul muntos al Argentinei, și satul El Chaltén, din Parcul Național Los Glaciares din țară, au atras atenția revistei TIME anul acesta.

ADVERTISEMENT

Rapa Nui din Chile – mai bine cunoscută ca Insula Paștelui – și Insulele Galapagos din Ecuador sunt două minuni vulcanice care au ajuns pe listă. Metropolele animate Bogotá din Columbia și São Paulo din Brazilia, sunt încă două dintre recomandările urbane ale topului.

Europa

În Marea Britanie, farmecele bucolice ale comitatului englez Devon și ale orașului Portree, de pe insula scoțiană Skye, nu au trecut neobservate în acest an. Orașele vest-europene Marsilia (Franța), Copenhaga (Danemarca), Skellefteå (Suedia) și València (Spania) sunt și ele pe listă.

ADVERTISEMENT

Apoi găsim regiunea italiană Calabria, orașul grecesc antic Salonic, regiunea portugheză Alentejo și arhipelagul Madeira. Mica stațiune cehă de schi Dolni Morava și orașul fortăreață lituanian Kaunas se află pe listă, la fel ca splendoarea istorică a capitalei turce Istanbul.

Asia Pacific

Kerala și Ahmedabad din India se numără printre recomandările asiatice, la fel ca insulele japoneze Setouchi și Kyushu. Capitala sud-coreeană Seul este o recomandare de top, la fel ca provincia indoneziană Bali și insula centrală a Filipinelor Boracay.

Marea Barieră de Corali din Australia și orașul-port Fremantle sunt amândouă apreciate, la fel ca Queenstown din Noua Zeelandă, un centru pentru sporturile de aventură pe Insula de Sud.

Nu în cele din urmă, traseul Trans-Bhutan din Bhutan și istoricele Drumuri ale mătăsii din Uzbekistan sunt unele dintre cele mai puțin frecventate dintre alegerile din acest an.

Orientul Mijlociu

Qatarul și capitala sa Doha au atenția tuturor în acest an, deoarece vor găzdui Cupa Mondială din 2022 în decembrie, în timp ce destinația emergentă de porturi de aventură Ras Al Khaimah din Emiratele Arabe Unite a prins și ea un loc pe listă.

Africa

Capitala kenyană Nairobi și capitala ruandeză Kigali sunt alegerile urbane ale TIME din Africa. Franschhoek din Africa de Sud, cunoscută pentru cramele sale, și Parcul Național Zambezi de Jos din Zambia sunt, de asemenea, recomandate.

Parcul Național Hwange din Zimbabwe este alegerea finală de pe continent.

La capătul Pământului și dincolo de el

Pentru cei mai îndrăzneți dintre călători, alegerile TIME pentru 2022 includ, de asemenea, regiunea polară arctică și Stația Spațială Internațională, care a îndeplinit la limită criteriile de includere pe listă aflându-se pe orbita joasă a Pământului.

ADVERTISEMENT
Tags: