Life

Satul din Spania care îți oferă 1.600 euro pe an să te muți aici. Casele au prețuri mici, cât costă

Un sat din Spania le oferă bani oamenilor pentru a se muta aici. O casă este mai ieftină decât o garsonieră din București.
04.04.2023 | 17:57
Satul din Spania care iti ofera 1600 euro pe an sa te muti aici Casele au preturi mici cat costa
Satul din Spania care îți oferă 1.600 euro pe an să te muți aici. Sursă foto: idealista.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care vor să se mute în Spania o pot face. Nu doar că primesc bani ca să locuiască în acest sat, ci din contră, au oportunitatea de a-și achiziționa o locuință la prețuri cât se poate de accesibile. Care este motivul și cum arată zona?

Satul din Spania unde primești 1.600 de euro pe an pentru a te muta

Sunt anumite zone din Spania care au o populație destul de mică. Tocmai din acest motiv, autoritățile au venit cu o soluție salvatoare. Se oferă 1.600 de euro pe an celor care vor să își achiziționeze o locuință în acest sat pitoresc și să înceapă o altă viață.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre satul Rubia, care se află în munți din nord-vestul Spaniei. Satul este mic, dar autoritățile au planuri mărețe, precum repopularea rapidă a zonei. De asemenea nu doar locuitorii din țară sunt invitați să înceapă o nouă viață aici, ci și străinii.

Aceștia sunt plătiți cu până la 145 de euro lunar. În general, schema autorităților are ca scop încurajarea familiilor cu copii să rămână în Rubia. De asemenea, se dorește și atragerea unor noi persoane, pentru repopularea zonei respective, arată The Sun.

ADVERTISEMENT

Iar dincolo de suma de bani primită, cei care aleg să locuiască aici se bucură și de peisaje pe măsură. Zona este una cu adevărat fabuloasă, astfel că orice casă alegi să cumperi, vei ajunge să te simți extrem de aproape de natură. Cheltuielile de zi cu zi sunt și ele ieftine, după cum spun autoritățile.

Cât costă o casă în satul Rubia

Astfel, oricine poate avea un trai decent în satul Rubia din Spania. Și totuși cât costă o casă aici? Potrivit sursei citate, vorbim despre niște sume de-a dreptul impresionante. Dacă în București cu 20.000 de euro nu poți achiziționa nici măcar o garsonieră, iată că în satul Rubia poți cumpăra o casă modestă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o casă cu trei etaje, o terasă, dar și un teren imens costă în jur de 95.000 de euro. Și alte case mobilate modern se vând cu prețuri care se învârt în jurul sumei de 30.000 de euro. Astfel, oricine are un astfel de buget disponibil poate să înceapă o nouă viață în Spania.

Cel mai apropiat oraș de Rubia este Ponferrada, aflat la 35 de kilometri distanţă. Aici există și oportunități de anagajare pentru cei interesați. Și nu doar în acest sat, autoritățile caută persoane interesate să locuiască. La rândul lor autoritățile din Ponga, Spania, oferă 2.600 de euro celor care vor să se mute în zonă.

ADVERTISEMENT

Aici, afacerile locale se bazează pe agricultură, dar și pe apicultură. Tocmai din acest motiv, zona este apreciată pentru produsele sale tradiționale de calitate. Oricine are șanse însă să își deschidă și o afacere în domeniu.

ADVERTISEMENT
Tags: