News

Bitcoin scade din nou. Moneda virtuală a atins cel mai redus nivel din ultimele patru luni

Evoluţia negativă a criptomonedelor, determinată de îngrijorările legate de înăsprirea politicii monetare în Statele Unite, continuă să afecteze investitorii. Bitcoin a coborât vertiginos.
08.01.2022 | 12:51
Bitcoin scade din nou Moneda virtuala a atins cel mai redus nivel din ultimele patru luni
ADVERTISEMENT

Bitcoin a scăzut vineri cu până la 5% pe fondul evoluţiei negative a criptomonedelor, determinată de îngrijorările legate de înăsprirea politicii monetare în Statele Unite, transmite Reuters.

Este cel mai redus nivel atins de la sfârşitul lunii septembrie a anului precedent. Cea mai valoroasă criptomonedă din lumea coborât ieri până la 40.938 dolari pe unitate, fiind ulterior tranzacţionată în declin cu peste 3%, la 41.704 dolari pe unitate, conform Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Moneda virtuală Bitcoin s-a depreciat cu peste 40% de când a atins în noiembrie un maxim record de 69.000 de dolari.

Bitcoin s-a depreciat cu 5% în ultimele 24 de ore. Este cel mai redus nivel atins de la sfârşitul lunii septembrie

Foto: Hepta.ro

Evoluţia negativă a criptomonedelor, determinată de îngrijorările legate de înăsprirea politicii monetare în Statele Unite, continuă să afecteze investitorii.

ADVERTISEMENT

Puterea globală a reţelei informatice pentru bitcoin a scăzut puternic în această săptămână și din cauza închiderii reţelei de internet în Kazahstan.

Bitcoinul şi alte criptomonede au scăzut abrupt și în ziua de joi, 6 ianuarie, după ce o minută dată de banca centrală a Statelor Unite a afectat activele globale de risc.

ADVERTISEMENT

„Per total, cred că pieţele globale au arătat vulnerabilitate în urma ultimelor mişcări realizate de Fed.

(…) Am văzut că pieţele americane au scăzut ieri şi, drept rezultat, toate celelalte clase de active de risc au arătat rezultate slabe, inclusiv industria crypto”, a declarat Vijay Ayyar, vicepreşedintele diviziei de dezvoltare corporate al exchange-ului cu expunere pe criptomonede Luno, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă, a scăzut cu până la 8,6%, la 3.114 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din 1 octombrie.

Ulterior, această criptomenedă a fost cotată în declin cu peste 6%, la 3.200 de dolari pe unitate.

ADVERTISEMENT
Tags: