Sport

Scandal după ce FRH a pus taxă de streaming pentru meciul Macedonia de Nord – România: “Nu aveţi buget pentru o amărâtă de transmisie online?”

România luptă pentru calificarea la CM 2023. Însă, faptul că FRH a impus o taxă pentru cei care vor să vadă meciul cu Macedonia de Nord a stârnit controverse atât printre fani, dar şi candidaţii de la alegerile FRH.
17.03.2022 | 20:17
Scandal dupa ce FRH a pus taxa de streaming pentru meciul Macedonia de Nord  Romania Nu aveti buget pentru o amarata de transmisie online
Scandal FRH taxă streaming Macedonia de Nord România. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România evoluează joi, de la ora 20:00, la Skopje în primul meci de baraj cu Macedonia de Nord, din preliminariile CM 2023. “Tricolorii” antrenaţi de Xavi Pascual sunt la doi paşi de turneul final. Dacă vor trece de macedoneni, România se va duela cu Cehia pentru un loc la Mondiale.

Scandal după ce FRH a pus taxă de streaming pentru meciul Macedonia de Nord – România

Nicio televiziune din România nu şi-a manifestat interesul de a transmite confruntarea tur, din deplasare, cu Macedonia de Nord. FRH a primit multe solicitări din partea iubitorilor handbalului care voiau să vadă meciul, iar Federaţia a făcut demersurile de a transmite partida pe platforma proprie, FRH TV.

ADVERTISEMENT

Numai că, o parte a fanilor s-au revoltat de faptul că FRH cere şi o taxă de 5 lei pentru fiecare dispozitiv de pe care se poate urmări meciul: “Nu aveţi buget pentru o amărâtă de transmisie online?”, este doar unul dintre comentariile fanilor nemulţumiţi.

Taxa de 5 lei a stârnit controverse printre candidaţii la preşedinţia FRH: “Fiecare persoană va plăti să vadă naţionala în drumul spre Mondiale”

Taxa a stârnit controverse şi printre candidaţii la preşedinţia FRH. Bogdan Voina nu a ratat ocazia şi a taxat acest demers, spunând că meciurile naţionalei României ar trebui să fie urmărite gratuit de fanii naţionalei:

ADVERTISEMENT

“Bănuiesc că nu sunt singurul care şi-ar dori să vadă acest meci atât de important, dar până acum câteva ore nu găseam informaţii despre televizarea lui. După ce iubitorii handbalului au asaltat Federaţia cu întrebări, abia astăzi s-a decis să se organizeze o transmisiune online a play-off-ului cu Macedonia. Şi nu oricum, ci contracost: fiecare persoană va plăti să vadă naţionala în drumul spre Mondiale.

“Nu aştepti să fii întrebat de ce nu e televizat, ca să preiei un link de streaming şi să taxezi cu 5 lei/persoană”

Discuţia este, cu siguranţă, mult mai amplă şi implică şi televiziunile, însă când eşti în faţa unei duble cu o asemenea “greutate”, faci tot ce poţi sa facilitezi legătura între producătorii meciului şi televiziunile din România, pentru ca oamenii de acasă să vadă naţionala.

ADVERTISEMENT

Nu aştepti să fii întrebat de ce nu e televizat, ca să preiei un link de streaming şi să taxezi cu 5 lei/persoană. Sper din suflet să ne calificăm la Campionatul Mondial din 2023 şi vă promit, dacă voi ajunge preşedinte, nicio transmisie de pe platformele FRH nu va fi contracost pentru fanii handbalului. Hai, România!”, este mesajul lui Bogdan Voina.

România, traseu abordabil spre Campionatul Mondial!

Returul dintre România şi Macedonia de Nord, care se va desfăşura sâmbătă, 19 martie de la ora 18:00, va fi transmis de TVR 1. Confruntarea se va desfăşura în Sala Dinamo, biletele fiind puse în vânzare.

ADVERTISEMENT

România are o şansă bună de a se califica la turneul final având un culoar abordabil. Dacă va trece de Macedonia de Nord, echipa lui Xavi Pascual luptă pentru un loc la turneul final împotriva Cehiei.

  • 5 lei costă vizionarea meciului Macedonia de Nord – România
  • 2011 este anul în care România a fost ultima dată la Mondiale
ADVERTISEMENT