Sport

Scandal în fotbalul mondial! Brazilia ar putea fi exclusă din competițiile internaționale

Scandal în fotbalul mondial. Brazilia este amenințată cu excluderea din competițiile internaționale. Președintele Federației de Fotbal a Braziliei a fost deja demis.
08.12.2023 | 10:08
Scandal in fotbalul mondial Brazilia ar putea fi exclusa din competitiile internationale
Brazilia ar putea fi exclusă din competițiile internaționale după un nou scandal. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Nu este deloc liniște în fotbalul brazilian. Pe lângă rezultatele modeste înregistrate de naționala de fotbal a Braziliei în calificările Mondialului din 2026, rămân semne de întrebare și în ceea ce privește succesorul lui Tite pe banca naționalei Selecao. Sosirea lui Carlo Ancelotti este pusă în pericol de un nou scandal.

Scandal în fotbalul mondial! Brazilia ar putea fi exclusă din competițiile internaționale

Ednaldo Rodrigues, președintele Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), a fost demis din funcție după hotărârea Curții de Justiție din Rio de Janeiro. Ednaldo Rodrigues se află în vizorul justiției, din cauza unui acord pe care fostul președinte al CBF l-a semnat pentru a fi ales președintele Confederației Braziliene de Fotbal.

ADVERTISEMENT

„Forul va trebui să organizeze noi alegeri în termen de 30 de zile, iar până atunci preşedintele Tribunalului Superior de Justiţie (STJD) va fi responsabil de administrarea CBF”, a fost anunțul făcut de o Cameră de Drept Privat a Curţii de Justiţie din Rio de Janeiro.

José Perdiz va fi administrator până la numirea unui nou președinte în fruntea Confederației Braziliene de Fotbal. Ednaldo Rodrigues are posibilitatea de a facel apel, iar cazul din Brazilia a intrat deja în atenția FIFA. Forul mondial amenință prezența lui Fluminense la Campionatul Mondial al Cluburilor care va avea loc în perioada (12-22 decembrie).

ADVERTISEMENT

De ce a fost demis Ednaldo Rodrigues

Curtea a 21-a de Drept Privat a judecat legalitatea unui Acord de Ajustare a Conducerii (TAC) între CBF și Ministerul Public din Rio de Janeiro. Acordul s-a încheiat în martie anul trecut și a definit alegerea lui Ednaldo Rodrigues în funcția de președinte al CBF.

Totuși, scandalul îi implică și pe foștii președinți ai CBF. Este vorba despre Marco Polo Del Nero, căruia i-a fost interzis să se implice în orice activitate legată de fotbal. Totodată, este vorba despre Rogério Caboclo, care a fost ales în 2018 și care a fost demis în 2021 pentru acuzații de hărțuire morală și sexuală.

ADVERTISEMENT

Justiția braziliană a intervenit după ce Ednaldo Rodrigues a semnat un acord cu Ministerul Public din Rio de Janeiro prin care a stabilit noi reguli electorale în entitate. Astfel, Ednaldo Rodrigues a fost ales președinte al CBF ca unic candidat în 2022 cu un mandat ce se extinde până în 2026.

Conform, vicepreședinților de opoziție din CBF, Ednaldo Rodrigues nu ar fi trebuit să semneze acel acord, deoarece el ocupa deja funcția de președinte interimar și era parte interesată în acord. Deținătoare en-titre a trofeului Copa Libertadores, Fluminense, ar putea fi exclusă de la Campionatul Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, potrivit RMC Sport, printre sancțiuni s-ar putea număra excluderea Braziliei din competițiile internaționale. De asemenea, venirea lui Carlo Ancelotti pe banca naționalei Selecao ar putea fi afectată și îngreunată.

Naționala Braziliei, în criză în calificările la CM 2026

Brazilia nu a avut noroc la tragerea la sorți a grupelor Copa America 2024. Mai mult decât atât, naționala sud-americană nu se regăsește după plecarea lui Tite de pe bancă. Brazilia a înregistrat un egal și 3 înfrângeri în ultimele patru meciuri din calificări la CM 2026.

Ultima înfrângere a Braziliei a venit chiar în fața marii rivale Argentina, scor 0-1, pe Maracana. Fernando Diniz s-a ocupat de naționala Selecao după plecarea lui Tite după Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT
Tags: