Life

Scandal în muzica populară! O artistă face praf vedetele: ”Uită să fie oameni”

Sabina Leonte Alb face, în exclusivitate pentru FANATIK, o radiografie dură a lumii muzicale de la noi.
13.12.2023 | 16:45
Scandal in muzica populara O artista face praf vedetele Uita sa fie oameni
Sabina Leonte Alb face praf vedetele care sacrifică demnitatea pentru celebritate / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Sabina Leonte Alb este una dintre cele mai cunoscute artiste din muzica populară și de petrecere din Ardeal. Cu o carieră impresionantă, artista nu este însă prea amabilă cu colegele ei de branșă care stau toată ziua prin studiourile televiziunilor și care sunt dispuse la compromisuri.

Sabina Leonte Alb dă de pământ cu vedetele ahtiate după publicitate

Sabina Leonte Alb este una dintre artistele care, de-a lungul timpului, a reușit să facă o carieră fără să se compromită. Iar acum, în exclusivitate pentru FANATIK, cântăreața vorbește despre moda din ultimii ani și dorința unora de a deveni vedetă cu orice preț.

ADVERTISEMENT

”Este o provocare să asistăm la această mare schimbare, indusă de tehnologie, în ceea ce privește viața noastră atât pe plan personal cât și pe plan profesional. Deși tradiția este sfântă pentru noi, românii, nu putem împiedica evoluția apărută în ultimul deceniu, prin prisma tehnologiei. Asta vine la pachet, acum cu tendința de a fi la modă și de a lăsa deoparte multe dintre lucrurile care ne defineau ca popor.

Odată cu această modernizare s-au pierdut valorile generațiilor de altă dată. În ceea ce privește muzica, acum primează interesul financiar. Setea de celebritate cu orice preț. Ba chiar, cu atâtea compromisuri făcute, unii uită să mai fie buni colegi, uită chiar să fie oameni. Cred că reinventarea artistică te ajută să rămâi pe val, dar mai cred că trebuie să existe și anumite limite. Și nu trebuie să cazi în penibil”, spune Sabina Leonte Alb.

ADVERTISEMENT

Sabina Leonte Alb: ”Niciun compromis”

Mai mult, explică Sabina Leonte Alb, de-a lungul timpului a evitat orice scandal. I s-ar fi părut că face un compromis față de muzică doar ca să apară la televizor. Și, precizează ea, niciodată, dar absolut niciodată, nu ar accepta, pentru vizibilitate sau celebritate, să ”cadă la pat”.

”Eu sunt o femeie care nu a acceptat niciun compromis. Nu mi-am dorit notorietate maximă survenită peste noapte datorită trecerii printr-un pat sau altul. Tot ce am clădit a fost prin muncă multă, cu banii mei, fără sponsori sau favoruri. Sunt o femeie prea demnă ca să pretez la lucruri murdare pentru a ajunge celebră.

ADVERTISEMENT

Iar asta e ceea ce se și vede mai ales că nu sunt zi lumină pe TV. Evit scandalul și, din păcate, celor ca mine le e mai greu să răzbească în această branșă în ciuda activității constante, an de an”, mai spune Sabina Leonte Alb, în exclusivitate pentru FANATIK.

Și, chiar dacă nu acceptă compromisuri, Sabina Leonte Alb și-a văzut visul cu ochii. Mai exact, o colaborare cu manelistul Nicolae Guță. ”Visul meu în muzică a fost realizat. Am făcut un duet cu Nicolae Guță. Un mare artist cu o voce inegalabilă, un talent inconfundabil ce ne lasă ca moștenire piese nemuritoare pe care chiar și străinii le ascultă și le fredonează. Nicolae Guță este vocea sufletului mei și de aceea îi mulțumesc de câte ori am ocazia pentru că a acceptat să facem această colaborare frumoasă, Diamante și safire”, mai spune artista.

ADVERTISEMENT

Vedeta muzicii de petrecere, căsătorită de 18 ani

Sabina Leonte Alb are trei copii și o căsnicie care durează de 18 ani. Se știe că soțul ei încă din pruncie și, spune ea, secretul unei relații care să dureze este încrederea.

”Eu și soțul meu ne știm de când eram copii. Avem o poză de la nunta unei verișoare, poza cu mireasa în care suntem noi doi și gașca de copii din sat. Eu aveam vreo 5 anișori, el vreo 7. Soțul meu este cel mai bun prieten am meu, cel mai mare susținător și cel mai de nădejde partener de viață pentru o femeie. Și e și un tată deosebit, responsabil, muncitor… Secretul unei căsnicii de 18 ani e libertatea oferită celuilalt, iubirea și respectul. Altfel, dacă apare multă gelozie, nu e încredere, e pierdută lupta”, spune artista.

Mai mult, Sabina Leonte Alb este încântată că toți cei trei copii ai săi i-au moștenit talentul. De altfel, fiica sa cea mare s-a lansat, deja, în muzică după ce a înregistrat melodii în studio. Iar sfaturile artistei pentru micuți sunt clare: totul se rezumă la muncă și responsabilitate.

”Dacă mă întrebai când eram mică ce îmi doream să fiu când ajung mare răspunsul era mamă. Iar asta s-a împlinit, 20 de ani mai târziu. Am crescu oarecum împreună cu ei. Dumnezeu mi-a dat niște copii minunați, trei la număr. Au aptitudini muzicale, fetele chiar studiază la Liceul de Arte din Oradea, Iar Adonis doarme cu instrumentele în pat (râde, n. red.) atât este de pasionat de muzică.

”Nu este întotdeauna ușor să să împarți între carieră și viața de familie”

Poate nu este întotdeauna ușor să să împarți între carieră și viața de familie, dar sunt o femeie extrem de puternică, de aceea la mine nu există nu pot. Cel mai greu îmi este când plec în turnee, cum s-a întâmplat și anul acesta când am stat în America o lună. Sunt cu gândul în permanență la ei.

Alexia s-a lansat în muzică. Și nu mi-a spus că vrea asta. Dar muzica o are în ADN. Alexia cântă dintotdeauna. Ea nu vorbește în somn, ea cântă în somn. Primul duet l-am făcut împreună pe când nu avea nici patru ani. De pe atunci se putea observa că pe scenă e în elementul eu.

Oriunde mergeam, la orice petrecere, mă zăpăcea să îi dau microfonul să cânte și ea. Are o voce fabuloasă și un har divin, trebuie acum doar să fie cuminte, responsabilă și muncitoare”, mai spune Sabina Leonte Alb.

ADVERTISEMENT