News

Scandal în Valea Jelnei: Un bistrițean defrișează pădurea pentru a-și amenaja un loc pentru grătar

Un bistrițean s-a apucat să defrișeze pădurea ca să-și amenajeze un loc pentru grătar. Localnicii sunt revoltați și trag un semnal de alarmă.
14.06.2023 | 23:13
Scandal in Valea Jelnei Un bistritean defriseaza padurea pentru asi amenaja un loc pentru gratar
Un bistrițean defrișează pădurea ca să-și facă loc de grătare. Foto: Bistrițeanul.ro
ADVERTISEMENT

Un incident controversat a avut loc în Valea Jelnei, unde un localnic a decis să taie copacii din jurul casei sale pentru a-și construi un spațiu generos pentru grătare. Gestul său a stârnit nemulțumirea vecinilor, mai ales în contextul alunecărilor de teren frecvente din zonă.

Un bistrițean defrișează pădurea ca să-și facă loc de grătare

Potrivit  vecinilor bistrițeanului, bărbatul și-a construit recent casa, iar spațiul limitat pentru curte nu i-a permis să amenajeze un loc adecvat pentru grătar. Atunci bărbatul a adus un buldozer și a început să defrișeze o pădurice ca să-și amenajeze zona de relaxare. Această decizie a stârnit reacții aprinse în comunitatea locală. Vecinii bistrițeanului au tras un semnal de alarmă și s-au plâns autorităților locale.

ADVERTISEMENT

„A zis că nu are loc destul de grătare. Așa că și-a adus un buldo și s-a apucat de defrișat copăceii de acolo, să arunce pământul în surplus până la vecinul în gard, să-și taseze și amenajeze locul după bunul plac. (…)

Și copacii ăia au rolul lor. Și zona e cunoscută ca una cu risc de alunecare. Așa că nu poți doar să defrișezi și să nu vii cu întărituri. Păi Doamne ferește de o viitură, vin toate casele la vale?!? Păi ce treabă e asta? Nu știm dacă a avut aprobare sau nu să taie acei copaci. Noi oricum am sesizat și Primăria Bistrița și Ocolul Silvic – care ne-au promis că vor investiga. Nu se poate așa ceva – fiecare să facă ce vrea!” , au explicat localnicii pentru Bistrițeanul.

ADVERTISEMENT

Vecinii au ajuns să lupte în instanță

 

Nu este prima dată când vecinii se ceartă, iar în unele cazuri, problemele pot fi rezolvate doar cu ajutorul oamenilor legii. Un cuplu din București a obținut o victorie importantă într-un caz fără precedent în justiția românească. Aceștia au câștigat o sumă de 10.000 de euro de la vecinul lor, în urma plângerilor repetate referitoare la zgomotul produs de muzica dată la maximum aproape în fiecare seară.

Coșmarul cuplului ar fi început în 2018, când vecinul petrecăreț s-a întors în țară și s-a mutat în garsoniera sa de la etajul 7 al unui bloc din Sectorul 1. “Atunci au început petrecerile, cu bass-ul dat la maxim. Nu doar că nu puteam dormi, dar nici măcar să ne uităm la un film nu era posibil”, a povestit Liviu I., bărbatul care a intentat procesul vecinului său.

ADVERTISEMENT

Inițial, cei doi vecini au încercat să discute prin intermediul aplicației WhatsApp, însă relația dintre ei s-a deteriorat rapid. Ca o ultimă soluție, Liviu I. a apelat la ajutorul poliției. “Au fost săptămâni în care poliția a venit de 3 ori și l-au amendat. Sunam la poliție și mi se spunea că ei deja știu despre ce este vorba. Uneori, le ceream să vină fără girofar pentru a nu alerta vecinul și pentru a închide muzica”, a dezvăluit bucureșteanul.

Despăgubiri de 10.000 de euro pentru gălăgie

Situația a escaladat în momentul în care unul dintre invitații vecinului a urinat la ușa cuplului, iar în altă situație ușa lor a fost lovită cu piciorul. A fost înregistrat chiar și un incident în care o petrecere a avut loc cu participanți care se deplasau pe role.

ADVERTISEMENT

Momentul de vârf al conflictului a avut loc înainte de Revelionul din 2021, când vecinul gălăgios a adus în locuință o pereche de boxe de mari dimensiuni și le-a folosit la un volum extrem de ridicat. “A avut loc o altercație foarte urâtă cu poliția, și după cum știu eu, acesta a fost dus la secție”, a adăugat Liviu I.

Pe lângă suma de 10.000 de euro acordată cu titlu de daune morale, vecinul este obligat să suporte și cheltuielile de judecată în valoare de peste 4.000 de lei.

 

 

 

ADVERTISEMENT