News

Un bucureștean, obligat de instanță să le plătească vecinilor 10.000 de euro pentru că i-a terorizat cu muzica. ”La o petrecere, cineva a venit pe role”

O familie din București a câștigat 10.000 de euro de la un vecin care asculta muzică la maxim și dădea petreceri aproape în fiecare seară.
27.09.2022 | 13:21
Un bucurestean obligat de instanta sa le plateasca vecinilor 10000 de euro pentru ca ia terorizat cu muzica La o petrecere cineva a venit pe role
Muzica dată tare poate costa scump. Un bucureștean a fost condamnat la plata a 10.000 de euro către vecinii lui / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto (simbol): Hepta
ADVERTISEMENT

Premieră în justiția românească. Un cuplu de bucureșteni a câștigat 10.000 de euro de la un vecin, după ce s-au plâns că acesta i-a deranjat cu muzica dată la maximum, aproape în fiecare seară. Soluția a fost pronunțată la Judecătoria Sectorului 1 și nu este definitivă.

Vecinul reclamant: ”Chemam poliția și de 3 ori pe săptămână”

Coșmarul ar fi început în 2018, când vecinul petrecăreț s-a întors în țară și s-a mutat în garsoniera pe care pe deține la etajul 7 al unui bloc din sectorul 1. ”Atunci au început petrecerile, cu bașii dați la maxim. Nu doar că nu se putea dormi, însă nu puteai nici măcar să te uiți la un film”, a povestit Liviu I., bărbatul care și-a dat în judecată vecinul.

ADVERTISEMENT

La început, cei doi vecini au conversat pe WhatsApp, însă lucrurile după un timp, relația a degenerat, iar aceștia au ajuns la jigniri. Ca ultimă soluție, Liviu I. A apelat la ajutorul poliției. ”Au fost și săptămâni în care poliția a venit de 3 ori și l-au amendat. Sunam la poliției și îmi spuneau că știu deja despre ce e vorba. Uneori le spuneam să vină fără girofar pentru că auzea echipajul și închidea muzica.

La un moment dat, după un astfel de episod, un invitat de-ai lui a urinat la mine la ușă. Altădată mi-a fost lovită ușa cu piciorul. A mai fost o petrecere la care cineva a venit pe role”, a mai dezvăluit bucureșteanul.

ADVERTISEMENT

Despăgubiri morale pentru gălăgie

Punctul culminant a fost înainte de Revelionul 2021, când, susține Liviu I., vecinul de deasupra și-a adus o pereche de boxe mari, pe care le-a dat foarte tare. ”A fost o ceartă destul de urâtă cu poliția, din câte știu l-au luat secție”, și-a amintit bărbatul pentru FANATIK.

Atunci s-a decis bucureșteanul să-și dea în judecat vecinul. Sfătuit de avocați, acesta a început să strângă probe audio-video și a mers să ceară administrației blocului să aibă o discuție cu el. Pentru că aceasta nu a dus nicăieri, s-a încercat medierea prin intermediul unei vecine. În ultimă fază, s-a ajuns în instanță.

ADVERTISEMENT

Avocat Adrian Cuculis: ”Plimbatul pe role și muzica dată tare l-a costat fix 10.000 de euro”

Procesul a durat șapte luni, iar în final, Judecătoria sectorului 1 a decis ca vecinul gălăgios trebuie să plătească daune morale de 5.000 de euro pentru fiecare dintre reclamanți, soț și soție.

”Plimbatul cu role și muzica dată tare l-a costat fix 10.000 de euro. După știința mea, nu există o altă hotărâre dată în acest sens, iar ea este foarte interesantă având în vedere numărul mare de persoane ce se plâng de vecinii gălăgioși.

ADVERTISEMENT

Au fost 16 sesizări, în urma căreia poliția a intervenit pentru a-l liniști pe vecin. El a susținut, în proces, că nu aude bine și că din această cauză dă muzica mai tare”, a explicat Adrian Cuculis, președintele fundației CARLA și avocatul familiei care a câștigat procesul, pentru FANATIK.

Fără șanse de împăcare între vecini

Liviu I. spune că, în acest moment, nu mai există cale de împăcare între el și vecinul gălăgios. ”Dacă am luat-o pe drumul ăsta, voi merge până la capăt. Decizia nu este definitivă, probabil va face apel. Însă dacă vom avea din nou câștig de cauză, vom solicita aceste despăgubiri, inclusiv cu ajutorul unui executor judecătoresc. Poate vor învăța și alții din povestea noastră”, a mai arătat bărbatul.

În afară de cei 10.000 de euro cu titlu de daune morale, vecinul trebuie să achite și cheltuieli de judecată de peste 4.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: