Sport

Scandal între suporteri la FC U Craiova: Peluza Sud are un nou lider, „Gogoașă” acuză. Update

O nouă schismă la Craiova după Universitatea Craiova - FC U Craiova 1948. Andrei Preda nu mai este liderul Peluzei Sud 1997. Cine a preluat conducerea galeriei.
11.11.2023 | 17:49
Scandal intre suporteri la FC U Craiova Peluza Sud are un nou lider Gogoasa acuza Update
2.000 de fani au susținut din Peluza Sud pe FC U Craiova la derby-ul cu Universitatea. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
11-11-2023
15:54

Peluza Sud Craiova are un nou lider

Peluza Sud 1997 și-a ales un nou lider după atacurile lui Andrei Preda, zis „Gogoașă”, care a fost înlocuit de un alt ultras cu ștate vechi în galeria echipei lui Adrian Mititelu. Este vorba despre Sorin Chipeșu. 

Prima decizie luată a fost oprirea boicotului instaurat la meciurile lui FC U Craiova 1948. Astfel, aripa dură a galeriei va fi prezentă pe Arena Națională la derby-ul cu FCSB. Rămâne de văzut dacă toate facțiunile din Peluza Sud vor răspunde apelului și dacă steagul grupării va apărea pe stadion. 

La derby-ul dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 au fost prezente mai multe grupuri de suporteri din Peluza Sud 1997, deși galeria și-a retras sprijinul echipei lui Adrian Mititelu. După ce două grupuri au fost prezente pe „Oblemenco”, „Gogoașă” a făcut acuze dure.

Peluza Sud Craiova se rupe în două? Andrei Preda iese la atac după Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948: „Ați rămas doar ăia care îmi făceați masaj”

Andrei Preda, liderul Peluzei Sud Craiova, a postat un mesaj extrem de acid după derby-ul din Bănie: „Aș vrea să le mulțumesc celor care au participat la meci în Peluza sud (inelul doi): De când cu propaganda voastră (imagini, filmulețe) pagina Peluz Sud 1997 a crescut cu 400 de noi următori. Sunteți și voi buni la ceva. 

ADVERTISEMENT

Vă reamintesc că atâta timp cât banner-ul Peluzei Sud nu este afișat pe gard voi nu vă puteți identifica drept Peluza Sud. Ați arătat câte resturi și adunături ați mai rămas”, a tunat și a fulgerat cel supranumit „Gogoașă”.

Grupul Boys, alături de „Unu și Unu” au susținut pe FC U la meciul cu rivalii din oraș, ceea ce a creat un scandal monstru în Peluza Sud: „De ce până la meciul de aseară ați uitat de ultraserie? Hai că vă răspund eu: Pentru că ați mai rămas doar ăia care îmi făceați masaj și îmi cereați protecție să nu vă ardă clonații prin oraș (am și acum mesajele de la voi)”.

ADVERTISEMENT
Scindare în Peluza Sud Craiova 1997
Peluza Sud 1997 nu mai susține de pe stadion pe FC U, însă la derby-ul cu Universitatea au fost prezenți 2.000 de fani pe stadion. Sursă foto: captură Facebook

Andrei Preda, mesaj clar pentru membrii Peluzei Sud care vor mai susține echipa lui Mititelu pe stadion: „Să uitați pentru totdeauna acest nume sfânt”

Andrei Preda îi avertizează pe „frații” care au trădat Peluza Sud 1997: „Aștept cu nerăbdare meciurile viitoare ale emf-ului ca să vă văd prestanța voastră, nu doar la meciurile cu csu 2013. Eu zic să vă asumați prezența la stadion cu însemnele brigăzilor voastre și să uitați pentru totdeauna acest nume sfânt PELUZA SUD”. 

„Gogoașă” a fost ironizat de o parte dintre suporterii lui FC U Craiova 1948 la meciul cu U Craiova printr-un banner: „Gogo + Olga = Love”.

ADVERTISEMENT

Peste 2.000 de suporteri ai lui FC U Craiova 1948 au fost prezenți la meciul cu Universitatea Craiova la inelul doi al peluzei, unde deobicei stătea Peluza Sud. De cealaltă parte, Andrei Preda și alți membrii ai galeriei s-au concentrat pe susținerea echipei naționale a României și au fost în prim plan la incidentele de la partida cu Kosovo.

Ba mai mult, „Gogoașă” a fost văzut și în Peluza Marină, care susține pe Farul Constanța. Galeria celor de la FC U Craiova 1948 și cea a „marinarilor” sunt înfrățite.

ADVERTISEMENT