Sport

Mesaje ironice în războiul de identitate la derby-ul Universitatea Craiova – FC U Craiova. Câți fani sunt pe stadion

Universitatea Craiova se duelează în această seară cu FCU Craiova 1948, iar fanii uită de războaiele purtate cu patronii pentru a se întoarce alături de echipă.
04.11.2023 | 21:48
Suporterii Universitatii Craiova au profitat de derby pentru a transmite un mesaj rivalilor. foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT
04-11-2023
19:51

Mesaje ironice ale galeriilor în Universitatea Craiova - FC U Craiova

Lupta pentru identitate a fost principalul motiv de contre între fanii celor două echipe la derby-ul Craiovei. În fața Peluzei Nord a stat un banner uriaș cu mesajul:  “Există o singură Știința”

Replica de la Peluza Sud a venit imediat. Fanii celor de la FCU Craiova au avut răspunsul pregătit: “Indiferent ce spune o instanță judecătorească, noi suntem Știința care în 2012 vă rugați să renască”. Gazdele au venit cu un nou banner în care îi ironizau pe rivali: “Țărani ce ați urmat bufonul, stema voastră e trombonul”.

Sunt 14.885 de fani în tribune, așa cum au anunțat gazdele.

Asta, pentru că rivalitatea dintre cele două Craiove pare mai mare decât orice altceva. Așadar, ultrașii formației lui Adrian Mititelu au revenit la meci, cel puțin pentru derby, uitând de boicotul la care s-au angajat în urmă cu mai multe luni. Momentan s-au strâns aproximativ 250 de fani în centrul Craiovei, însă e de așteptat ca numărul acestora să crească.

Suporterii FCU Craiova 1948 s-au strâns în centrul orașului

Pe de altă parte, fanii Universității Craiova au anunțat că nu vor mai protesta față de faptul că echipa nu are un antrenor cu nume și se vor întoarce în peluză pentru acest meci. Așadar, ultrașii din Peluza Nord vor ajunge cel puțin la acest meci și vor susține echipa din tribune, în partida cu rivalii de la FCU 1948.

ADVERTISEMENT

”Sâmbătă lăsăm deoparte orice nemulțumiri și ne vedem pe stadion contra inamicilor numărul unu ai Științei. Peluza Nord strigă adunarea începând cu ora 18.30 în Centrul Vechi, în zona terasei Taboo, pe care o avem rezervată integral pentru meciul de sâmbătă împotriva impostorilor care au făcut mai mult rău Științei decât orice dușman natural. ȘTIINȚA SUNTEM NOI!”, este comunicatul Peluzei Nord Craiova.

Cu 24 de ore înainte de meci, doar 5.000 de suporteri cumpăraseră bilete la această partidă. De obicei fanii celor de la FCU 1948 cumpără bilete pe ultima sută de metri, astfel că e posibil ca derby-ul Craiovei să se dispute cu aproximativ 10.000 de suporteri în tribune. Chiar și așa, rivalitatea dintre fanii Universitatea Craiova și FCU Craiova e deseori dusă la extrem.

ADVERTISEMENT

Drept exemplu, momentul 2021 când mai mulți fani ai celor două echipe au vrut să se ia la bătaie chiar în tribunele stadionului ”Ion Oblemenco”. Mai mult, conform Știrile PRO TV, fanii echipei lui Mititelu s-au plâns acum mai mulți ani, în momentul când au promovat, că au fost atacați și jefuiți de suporterii Universității Craiova.

Așadar, trei suporteri ai Craiovei lui Mititelu au făcut plângere la Poliție pentru că li s-ar fi furat mai multe bunuri și ar fi fost bătuți de ultrați al echipei lui Mihai Rotaru. Agresorii nu au fost atunci identificați, deși s-a stabilit că, cel mai probabil, aceștia făceau parte dintr-un grup de suporteri ai Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și furt. Aceștia continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în conflict”, transmiteau atunci reprezentanții IPJ Dolj. Departe de războiul suporterilor, patronul Adrian Mititelu speră că echipa sa va reuși să pună probleme în această seară pe ”Oblemenco”.

”E un meci în care ei pornesc favoriți. Suntem conștienți de asta, chiar dacă și ei trec printr-un moment mai puțin bun. Au totuși valoare, calitate, experiență, multe meciuri pe care le-au câștigat și au căpătat o anumită aură și curaj.

ADVERTISEMENT

Dacă îi batem noi, nu le va fi foarte bine. E un meci cu dublă conotație. Pe lângă puncte, cred că mai important e orgoliul cu noi. Se vor autodepăși și va fi un meci greu. Eu zic că este un meci în care ei au 51% șanse să câștige”, a declarat Mititelu.

ADVERTISEMENT