News

Scandal la Buzău. Un bărbat se plânge că a fost bătut cu brutalitate de polițiști. Ce spune Poliţia. Video

29.05.2020 | 19:56
Scandal la Buzau Un barbat  se plange ca a fost batut cu brutalitate de politisti Ce spune Politia Video
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Buzău sunt acuzat că au bătut un tânăr întors din Italia, pentru că nu ar fi respectat măsura izolării. Familia susține că bărbatul are o fractură și trei coaste rupte.

Un bărbat din Buzău se plânge că a fost rupt în bătaie de polițiștii din comună

Florin Stoian, 34 de ani, se întorsese din Italia în urmă cu câteva luni. Nu a respectat cele 14 zile de autoizolare și a ajuns pe mâna polițiștilor. Fratele „victimei” a filmat momentul când Florin Stoian a fost imobilizat.

ADVERTISEMENT

Polițiști din Buzău, acuzați că au bătut un tânăr revenit din Italia

Polițiști din Buzău, acuzați că au bătut un tânăr revenit din Italia

Posted by Stiri de Buzau on Friday, 29 May 2020

Tânărul nu a respectat legea și a plătit cu vârf și îndesat. Rudele tânărului susțin că acesta a fost bătut cu brutalitate de polițiști pentru că a îndrăznit să meargă cu mașina până în Pârscov, la 30 de kilometri distanță față de domiciliul din Brătilești, Buzău.

Tânărul acuză că nu se mai poate ridica în picioare după ce a fost bătut și susține că nu știa că trebuie să stea în izolare 14 zile.

ADVERTISEMENT

Mi-au rupt hernia, nu trebuia să mă bată în halul ăsta”, s-a plâns bărbatul, conform Libertatea. ”S-a întors pe data de 25 din Italia, trebuia sa rămână în carantină acasă timp de 14 zile, dar, fiind singur, pe 26 mai a ieșit sa facă câteva cumpărături. Luni, 25 mai, în jurul orei 17.00, poliția l-a urmărit și, în loc să-i dea o amendă, după lege, l-au dus la secția Pârscov, unde l-au bătut”, a explicat sora bărbatului, Manuela Hornea.

Plimbat între spitale după ce a încasat bătaia la sediul poliției comunale

Florin Stoian a fost condus de polițiști la sediul poliției comunale, unde a fost bătut. Ulterior, bărbatul a fost preluat de o ambulanță și dus la un centru de carantinare din Sărata Monteoru, însă acolo a fost respins pentru că acuza dureri puternice la picioare și coloană. Următoarea oprire a fost Spitalul de Psihiatrie Săpoca, după care a fost transferat la Spitalul de Urgență Județean Buzău. Medicii au considerat că e suspect de Covid-19, astfel că l-au mutat la Boli Infecțioase.

ADVERTISEMENT

A ajuns la spital cu fractură de picior și trei coaste rupte. Fratele meu a greșit că a ieșitm dar nu merita să-l omoare cu bătaia. Polițiștii nu aveau nicio măsură de protecție, în condițiile în care fratele meu avea masca în mână, după cum se vede și în filmuleț. Este un abuz și îi vom acționa în judecată”, a continuat să explice sora bărbatului bătut.

Polițiștii susțin că au fost amenințați de bărbat cu o armă „airsoft”, justificând astfel modul brutal în care l-au tratat.

ADVERTISEMENT

„În data de 26 mai, polițiștii au fost sesizați de un tânăr de 26 de ani, din Pârscov, cu privire la faptul că un cunoscut de 34 de ani îi adresează în mod repetat amenințări cu acte de violență. Polițiștii au oprit în trafic autoturismul cu care se deplasa bărbatul, iar în urma discuțiilor purtate cu polițiștii acesta a devenit agresiv, împrejurare în care s-a procedat la imobilizarea și conducerea acestuia la sediul poliției”, a explicat Ane Mari Vrapciu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Florin Stoian a fost amendat cu 5.000 de lei pentru zădărnicirea combaterii bolilor și s-a ales cu dosar penal pentru amenințare.

ADVERTISEMENT