News

Scandal la Hunedoara! Candidatul PNL la șefia Consiliului Județean, implicat într-un dosar DIICOT de crimă organizată! Limbaj grobian şi interlopi implicaţi în alegerile locale

04.09.2020 | 13:27
Scandal la Hunedoara Candidatul PNL la sefia Consiliului Judetean implicat intrun dosar DIICOT de crima organizata Limbaj grobian si interlopi implicati in alegerile locale
ADVERTISEMENT

Scandal la Hunedoara acolo unde numele candidatului PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean apare într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT – Serviciului Teritorial Alba Iulia.

Mai exact, Adrian Nicolae David este fiul fostului șef al Poliției Municipiului Deva, comisarul șef Ioan David. Pentru cine nu cunoaște, acesta din urmă a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni de crimă organizată și corupție.

ADVERTISEMENT

A fost, de altfel, un adevărat scandal la acea vreme. Comisarul șef David Ioan, șeful Poliției Municipiului Deva, cunoscut în lumea interlopă cu porecla „Bill”, „Tati” sau „Omul” a uitat, conform autorităților, că se afla de partea legii.

Scandal la Hunedoara în preajma alegerilor locale

Acesta a fost acuzat de procurori în dosarul „Spumă şi Bibanu”, că în perioada în care era în fruntea Poliţiei Deva, a sprijinit şi a acoperit o serie de infracţiuni comise de grupări de crimă organizată care au instaurat teroarea în Deva.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, cei care au orchestrat cazul au descoperit că David era prieten al interlopilor, acesta şi acoliţii săi având grijă să descurajeze patronii de localuri, în cazul în care aceștia refuzau să plătească taxe de protecţie.

Mai mult de atât, flux24.ro scrie că David îşi trimitea oamenii de încredere în spital pentru a le cere victimelor interlopilor să îşi retragă plângerile.

ADVERTISEMENT

„Prin prestarea unor servicii de interes pentru inculpat și șoferul său, agentul șef Stăiculescu Nicolae, precum și prin plata unei taxe, grupul infracțional și-a asigurat protecția activităților ilegale organizate pe raza municipiului Deva: proxenetismul, impunerea supremației și perceperea taxelor de protecție, traficul de droguri, practicarea jocului de noroc fraudulos alba-neagra”, au constatat procurorii DIICOT.

Nu a ieșit deloc bine pentru tatăl actualului candidat la alegerile locale. Fostul șef al Poliției Municipiului Deva a fost condamnat la cinci ani și trei luni de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai sus a notat că în dosar a apărut chiar și numele fiului comisarului șef Ioan David, la acea vreme student, adică cel pe care liberalii îl vor acum în fruntea Consiliului Județean.

Conform dosarului, limbajul folosit între cei implicați este unul de-a dreptul grobian.

„Șeful Poliției Municipiului Deva l-a introdus din anul 2002, pe fiul său, David Adrian, student la Universitatea din Timișoara, în anturajul inculpatului Bumbaru Constantin Nicolae, solicitându-i să-l avertizeze un membru al grupării asupra faptului că este în atenția organelor judiciare:

DAVID IOAN: Vezi că am vorbit cu „Minune”… i-ai zis lui p(…) acesta?

DAVID ADRIAN: I-am zis la tembel.

DI: Și?

DA: Mi-a zis că, cu ăia doi… cam așa este, dar a zis că el nu a făcut din alea…

DI: Domnule, vezi că este în atenție că el îi duce și o să-l prindă în flagrant și am belit p(…) mă!

DA: Așa i-am zis să aibă grijă ce face…

DI: Spune-i că am vorbit cu Miron, acum… și dacă face o mișcare îl omor eu, fără de Miron nu poate!”:

„Pentru ca activitatea infracţională să se desfăşoare în condiţii optime, la cererea coinculpaţilor, cms. şef David Ioan, numit codificat „Omul”, a dispus măsuri de schimbare din postul de supraveghere Autogara a unor poliţişti exigenţi, cu poliţişti care îşi încălcau îndatoririle profesionale – ulterior eliminaţi din Poliţie – permiţând echipei mobile „alba-neagra” să opereze nestingherit în dauna călătorilor”, se arată în dosar.

Interesant este că David Adrian a intrat în politică în 2012 din partea UNPR. A trecut doi ani mai târziu la PNL, la puțin timp distanță de la condamnarea tatălui.

În iunie 2015, David a fost ales președinte al CJ Hunedoara. Culmea, între cei care au venit în audiență la noul președinte se numără și Bumbaru Constantin Nicolae.

„Coco Păun și Constantin Bumbaru (zis Bibanul) au ajuns, marți, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, la președintele Adrian David. Cei doi sunt figuri cunoscute în lumea interlopă. Primul în Gorj, fiind implicat în mai multe scandaluri și cercetări ale polițiștilor, iar cel de al doilea în Hunedoara, fiind una dintre persoanele condamnate în dosarul Spumă și Bibanul alături de fostul comandant al Poliției Deva, Ioan David, tatăl președintelui CJ Hunedoara.” (Gazeta de Dimineață, 20 octombrie 2015)

”Sunt asociați, mi s-a prezentat în calitate de asociat (Constantin Bumbaru-n.r.). nu a avut (Constantin Bumbaru-n.r.) nicio problemă de comunicat. Fiind în dosar cu tatăl meu, probabil a vrut să își dea lui puțină greutate”, a mai spus David. (Gazeta de Dimineață, 20 octombrie 2015)

De numele lui David Adrian, actualul candidat al liberalilor se mai leagă și un alt scandal celebru în zonă și nu numai. Modernizarea drumului Costești – Sarmizegetusa Regia, un proiect controversat finanțat din fonduri europene, a fost anchetată de OLAF și DNA.

De altfel, statul a fost nevoit să pălătească mai multe corecții financiare în valoare de 2.016.150,94 lei după ce o parte din lucrările executate au devenit neeligibile în urma nerespectării termenului de execuție.

ADVERTISEMENT