Sport

Scandal la Olimpique Marseille! Antrenorul a fost demis, iar președintele amenințat cu moartea

Marcelino, antrenorul lui Olimpique Marseille, a fost demis după startul prost de campionat al echipei.
20.09.2023 | 20:05
Scandal la Olimpique Marseille Antrenorul a fost demis iar presedintele amenintat cu moartea
Scandal la Olimpique Marseille! Antrenorul a fost demis, iar președintele amenințat cu moartea. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Olimpique Marseille nu trece prin cea mai bună perioadă, iar în consecință echipa s-a despărțit de Marcelino, antrenor ce nu a făcut deplasarea la Amsterdam, pentru un meci de Europa League. Echipa este una cu ambiții în Ligue 1.

Scandal la Olimpique Marseille înaintea debutului în Europa League

Câștigătoarea Cupei Campionilor din 1993 are un start slab de sezon, fiind eliminată de Panathinaikos din turul trei al Champions League, iar în campionat echipa a obținut trei egaluri și două victorii.

ADVERTISEMENT

Fanii s-au săturat de Marcelino, cel care a fost adus la echipă în această vară. El a fost demis, clubul anunțând despărțirea înaintea meciului cu Ajax, din Europa League.

”În continuarea comunicatului de presă publicat ieri seară cu privire la echipa de conducere, Olympique Marseille consideră că evenimentele din 18 septembrie nu îi permit lui Marcelino și personalului său tehnic să își exercite funcția în bune condiții pentru care au fost angajați.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestei situații deplorabile, Marcelino și staff-ul său nu își vor continua misiunea la Olympique Marseille. Din cauza contextului, întregul club este extrem de dezamăgit să se confrunte cu plecarea din motive non-sportive a unui antrenor și a unui întreg staff tehnic, care au ajuns la Marseille pe 23 iunie și s-au dedicat pe deplin clubului”, a fost comunicatul oficial emis de club.

Fanii cer mai mult decât atât. S-au săturat de președintele Pablo Longoria, pe care l-au amenințat cu moartea și îi cer să plece de la echipă alături de toți pe care i-a adus în club.

ADVERTISEMENT

Pablo Longoria, alături de Javier Ribalta (director sportiv), Stephane Tessier (director financiar) și Pedro Iriondo (directorul Academiei) au anunțat că își suspendă activitatea.

Marcelino a stat la Olimpique Marseille doar șapte meciuri. El a devenit cel mai scurt antrenor din istoria echipei în secolul 21, depășind recordul stabilit de Javier Clemente, care a stat doar 15 meciuri, între noiembrie 2000 și aprilie 2021.

ADVERTISEMENT

OM va ajunge la 22 de antrenori în secolul 21, fiind singurul club din Franța ce a atins această sumă. Nantes, cu 20 și Monaco ori Bordeaux, cu 16, completează clasamentul.

Fanii cer ca la echipă să fie numit un antrenor de casă, care să fi jucat la Olimpique Marseille și care să cunoască identitatea echipei. Rămâne de văzut cine va ajunge le Velodrome.

ADVERTISEMENT