News

Scandal la Protecția Copilului Brașov. Acuzații de abuzuri sexuale contra minorilor

Cele două cazuri de abuzuri asupra minorilor au avut loc în centrele din Hărman și Rupea și au fost făcute publice de Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere din Brașov.
05.01.2022 | 16:26
Scandal la Protectia Copilului Brasov Acuzatii de abuzuri sexuale contra minorilor
Vicitimele abuzurilor ar fi o fată de 13 și o tânără cu probleme psihice. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Acuzații extrem de grave la două dintre centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a județului Brașov. Un ONG local, Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere (ASUM), a făcut public că două minore au fost victimele unor infracțiuni sexuale, notează Libertatea.

Polițiștii din Brașov au deschis două doare care vizează o serie de infracțiuni de natură sexuală despre care se crede că ar fi avut loc în centrele Hărman și Rupea. Victimele acestora fi o tânără cu probleme psihice și o fată de 13 ani, însărcinată în luna a treia.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii îl acuză pe unul dintre angajații centrului social de la Hărman, aflat în subordinea DGASPC, de viol asupra unei tinere care suferă se o serie probleme psihice și care este cazată în respectivul centru.

Pentru a afla ce s-a petrecut cu respectiva tânără și dacă bărbatul acuzat este vinovat de infracțiunile de abuz sexual, a fost deschis un dosar penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

ADVERTISEMENT

“Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a transmis IPJ Brașov.

Într-o postare pe Facebook, membrii ASUM explică faptul că bărbatul suspect de viol ar fi fost transferat din centrul Hărman la sediul central din Brașov. De asemenea, bărbatul acuzat și-ar fi recunoscut faptele.

ADVERTISEMENT

Între timp, bărbatul a fost supus anchetei penale și unei cercetări interne a Protecției Copilului pentru a afla circumstanțele în care s-au întâmplat faptele.

Fată de 13 ani însărcinată în a treia lună

Cel de al doilea caz semnalat de către membrii Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere vizează situația unei fete de doar 13 ani, însărcinată în a treia lună.

ADVERTISEMENT

Pentru a afla ce s-a întâmplat în centrul de la Rupea, polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de act sexual cu un minor.

“Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Rupea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt”, a mai adăugat IPJ Brașov.

Aparent, de-a lungul timpului, ONG-ul ASUM a mai făcut publice detalii despre neregulile și alte cazuri îngrijorătoare legate de activitatea DGASPC Brașov.

ADVERTISEMENT
Tags: