News

Scandal la Școala de Poliție din Cluj-Napoca. Anchetă după ce elevii s-au plâns că au găsit viermi în mâncare

Scandal tras parcă la indigo după cel de la Academia de Poliție. Elevii Școlii de Poliție din Cluj reclamă că au găsit viermi în mâncare
14.12.2023 | 20:46
Scandal la Scoala de Politie din ClujNapoca Ancheta dupa ce elevii sau plans ca au gasit viermi in mancare
Elevii de la Școala de Poliție Cluj acuză că au găsit viermi în mâncare Sursa foto: scoalapolcluj.ro
ADVERTISEMENT

Joi, conducerea Poliției Române a dispus un control la Școala de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca. Elevii au reclamat că au găsit viermi în mâncare și că, de obicei, li se servesc alimente de calitate inferioară.

Scandal la Școala de Poliție din Cluj-Napoca

Elevii susțin că au găsit viermi atât în ciorba, cât și în pastele pe care el-au primit joi la masă. Aceștia spun că nu ar fi prima dată și că sunt obișnuiți să primească alimente de calitate inferioară.

ADVERTISEMENT

”S-au găsit viermi în ciorbă și în paste, astăzi (joi n.r.) la prânz. Nu a reclamat nimeni nimic pentru că nu e prima dată când se găsesc viermi. O dată, o colegă a făcut poze și cei de la bucătărie i-au cerut să șteargă poza și să arunce mâncarea la gunoi”, a semnalat o sursă din cadrul Școlii de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca pentru Știri de Cluj.

Potrivit sursei citate de publicația clujeană, mâncarea nu are un gust ciudat. ”Mâncarea se face la grămadă și nu se simte gustul diferit. Nu e ca la Academia de Poliție unde s-au găsit viermi și mâncarea avea un gust acru. La noi nu se simte nimic la gust nimic.”

ADVERTISEMENT

Totuși, sursa a mai precizat că dimineața primesc crenvurști în care sunt zgârciuri și oase tari, semn că se cumpără tot ceea ce e mai ieftin. Conducerea instituției de învățământ a respins acuzațiile lansate de elevi, spunând că se respectă condițiile de igienă.

Caz similar cu cel de la Academia de Poliție

În urmă cu o lună, pe 16 noiembrie, studenții de la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București au reclamat că au primit mâncare cu viermi de la cantină.

ADVERTISEMENT

Cu doar două zile înainte, peste 60 de studenți de la Academia de Poliție au ajuns la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, acuzând stări de vomă și dureri abdominale. De vină ar fi fost mâncarea pe care au primit-o la cele două mese, de prânz și de seară.

“În data de 14.11.2023, începând cu ora 20.30, mai mulți studenți ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoțite de stări de vomă.

ADVERTISEMENT

Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală.

La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți”, transmitea atunci  Academia de Poliţie.

Academia, închisă până la finalul anului

Potrivit Sindicatului Europol, Academia de Poliție a fost închisă până la finalul anului. ”După 10 zile în care am arătat condițiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție A. I. Cuza au luat decizia de a trimite studenții acasă, cel puțin până după sărbătorile de iarnă.

Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar și a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condițiile în care studenții și angajații instituției de învățământ își desfășoară activitățile.

Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecție alimentară.”

ADVERTISEMENT