News

Meniu înfiorător pentru studenții de la Academia de Poliție: viermi şi carne crudă. Tinerii reclamă şi că au şobolani în curte. E ireal ce se întâmplă și în camere

Noi detalii revoltătoare despre condițiile de la Academia de Poliție. Mâncare alterată, șobolani și condiții insalubre de cazare
18.11.2023 | 10:47
Meniu infiorator pentru studentii de la Academia de Politie viermi si carne cruda Tinerii reclama si ca au sobolani in curte E ireal ce se intampla si in camere
Părinții studenților spun că situația de la Academia de Poliție nu este una nouă Sursa foto: academiadepolitie.ro
ADVERTISEMENT

După ce zeci de studenți de la Academia de Poliție au ajuns la spital cu enterocolită și toxiinfecție alimentară, apar noi detalii revoltătoare despre condițiile de cazare și masă din instituție.

Mâncare alterată, șobolani și condiții insalubre de cazare la Academia de Poliție

Scandalul de la Academia de Poliție ia amploare. Circa 60 de studenți au ajuns la spital în ultimele trei zile cu enterocolită și toxiinfecție alimentară, după ce au primit la masă mâncare cu viermi și carne alterată.

ADVERTISEMENT

”La prânz, aparent, s-a dat o ciorbă de legume și niște cartofi fierți cu carne de porc la tavă. Ieri (joi n.r.) s-a dat ceafa aceea foarte crudă.

Iniţial a venit (ambulanța n.r.) pentru o colegă care a leșinat pe platou. Acela a fost primul caz mai grav şi după şi-au dat seama că e o problemă cu mai mulţi studenţi”, a declarat un student pentru Observator.

ADVERTISEMENT

La câteva ore după masa de prânz, studenții au început să acuze stări de rău. Zeci de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş cu vărsături şi dureri abdominale, unde ambulanțele au făcu coadă.

”În prima, a doua, a treia zi, chiar si aseară au fost ambulanţele la Academia de Poliţie pentru că în continuare studenţii acuză stări de greaţă, vomă, dureri abdominale”, a declarat Cosmin Andreica, lider sindicat EUROPOL.

ADVERTISEMENT

Din fericire, niciunul dintre studenți nu a prezentat o formă severă de boală, explică Andrei Marinescu, medic primar Matei Balş. ”Ulterior au mai fost câţiva. Din fericire, nu a fost nicio formă severă.

Au avut forme uşoare şi forme medii. Motiv pentru care au fost câţiva care au avut nevoie de perfuzii, de reechilibrare şi au plecat cu reţetă acasă”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Nu au voie să vină cu mâncare de acasă sau să comande

Părinții reclamă că situația de la Academie nu e una nouă. ”Mi-a spus că nu este prima oară când servesc la masa de prânz sau cină mâncare derizorie. A mai avut probleme cu stomacul, indigestia şi aşa mai departe”, a declarat părintele unui student.

Conducerea instituției le-a interzis studenților să vină cu mâncare din exterior. ”Nu le dă voie să comande pentru că au spus în felul următor: ‘Dacă voi vă îmbolnăviţi de la firma care livrează mâncarea?’. I-am lăsat pachet, au spus că nu au voie cu mâncare că se alterează şi o să aibă probleme”, spune un alt părinte.

Mâncarea este doar una dintre probleme. Sindicatul EUROPOL a publicat imagini cu șobolanii din curtea instituției, iar studenții de plâng că plouă în camere. ”Acum o săptămână, maxim două, pe zona Bucureşti a plouat. Mi-a spus că la ultimul etaj ploua în cameră de nu ştiau cum să doarmă colegii”, a mai spus părintele unuia dintre studenții Academiei.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunțat că face o anchetă epidemiologică, iar Ministerul de Interne a declanșat o anchetă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Fostă Miss România, acuzată de răpire în SUA. Scandal uriaș cu soțul american
Fostă Miss România, acuzată de răpire în SUA. Scandal uriaș cu soțul american
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română