News

Scandal la unul dintre cele mai bune licee din țară, directorul a demisionat. “Nu poţi avea un profesor de română care consideră că Luceafărul e roman”

Directorul Colegiului B.P. Hasdeu din Buzău demisionează. Decizia vine în urma unui conflict legat de noul profesor de limba română
05.04.2024 | 11:53
Scandal la unul dintre cele mai bune licee din tara directorul a demisionat Nu poti avea un profesor de romana care considera ca Luceafarul e roman
Controverse în jurul demisiei directorului unei școli de elită din Buzău: Ce spun părinții și profesorii. Sursa foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Directorul Colegiului Naţional “B.P. Hasdeu” din Buzău, profesorul Virginia Mândruţă Tănăsescu, a renunțat la poziția sa, prezentând Inspectoratului Școlar Județean o declarație de demisie, motivând aspecte personale.

Directorul liceului de elită din Buzău și-a dat demisia din cauza profesoarei de română

Informațiile indică că decizia ei a fost influențată de angajarea unei tinere profesoare de limba și literatura română, considerată de mai mulți părinți nepregătită pentru cerințele școlii de elită.

ADVERTISEMENT

Conform unor surse, mai mulți părinți au cerut înlocuirea profesoarei, însă directorul școlii nu a intervenit, declarând că nu a reușit să discute cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean și că nu are control asupra procesului de angajare din școală.

Virginia Mândruţă Tănăsescu a informat colegii de cancelarie despre demisia sa din funcție în cadrul unei întâlniri a Colegiului Profesoral și ulterior și-a depus efectiv demisia la Inspectoratul Școlar Județean.

ADVERTISEMENT

Părinții elevilor sunt extrem de revoltați

Reacția părinților și a comunității școlare s-a manifestat pe rețelele de socializare, unde au apărut atât acuzații la adresa profesoarei de limba română, cât și mesaje de susținere pentru directorul care și-a dat demisia.

„Nu este posibil să ai un profesor de limba română pentru care Luceafărul lui Eminescu este roman, nu poem. Nu e admisibil ca un profesor de limba română care pretinde că este doctor în filologie să se exprime permanent cu «care», în loc de «pe care»… Doamna de limba română nu vorbeşte corect gramatical: «opera care o învăţăm astăzi».

ADVERTISEMENT

Am semnat un memoriu să fie schimbată. Schimbarea este singura soluţie….Nu este demnă de Colegiul Hasdeu. Nu se exprimă corect, nu e nicio exagerare. Nu e posibil ca la un liceu de prestigiu să ajungem să avem discuţii despre aşa ceva…”, se arată în o parte dintre mesajele apărute pe grupurile de părinţi şi publicate de sansanews.ro.

Văzând sprijinul primit din partea părinților, Virginia Mândruţă Tănăsescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care și-a explicat gestul, subliniind că decizia sa a fost influențată de situația școlii și de procesul de angajare a personalului didactic.

ADVERTISEMENT

„Dacă soarta colegiului şi ceea ce se întâmplă cu încadrarea personalului didactic în această şcoală poate fi considerat un motiv personal, atunci de aceea mi-am dat demisia! Şi da, aşa cum văd în comentarii, ar trebui mers până la capăt!”, a postat pe Facebook profesorul Virginia Mândruţă Tănăsescu.

ADVERTISEMENT