Sport

Scandal monstru în Spania! Sergio Ramos s-ar fi dopat și ar fi fost apărat de agenția spaniolă antidoping

Scandal monstru în Spania după ce numele lui Sergio Ramos a apărut pe lista fotbaliștilor care s-ar fi dopat. Fotbalistul ar fi fost protejat de agenția spaniolă antidoping.
04.01.2024 | 14:30
Scandal monstru in Spania Sergio Ramos sar fi dopat si ar fi fost aparat de agentia spaniola antidoping
Sergio Ramos este pe lista sportivilor spanioli care s-ar fi dopat și care ar fi fost apărați de agenția spaniolă antidoping. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Un nou scandal monstru a izbucnit în fotbalul spaniol. Sergio Ramos și alți sportivi ar fi fost protejați de CELAD, agenția spaniolă antidoping, deși aceștia s-ar fi dopat. Agenția Mondială Antidoping a deschis deja o anchetă și cere explicații.

Scandal monstru în Spania! Sergio Ramos s-ar fi dopat și ar fi fost apărat de agenția spaniolă antidoping

WADA (Agenția Mondială Antidoping) a pornit o investigație privind sistemele de control antidoping spaniole care s-ar fi dovedit a fi neregulamentare. WADA vrea să obțină răspunsuri de la agenția spaniolă antidoping cu privire la controalele antidoping făcute în trecut.

ADVERTISEMENT

Agenția Mondială Antidoping susține indirect că CELAD ar fi sărit în apărarea mai multor sportivi spanioli, care s-ar fi dopat. Forul iberic ar fi întârziat ilegal să ofere rezultatele testelor în mai multe scenarii.

Anunțul a fost făcut de agenția Relevo, care susține că pe lista sportivilor în cazul cărora s-au comis nereguli este prezent numele lui Sergio Ramos. Fostul fundaș de la Real Madrid, actualmente la Sevilla, a fost testat în 2018, însă nu au fost găsite dovezi pentru rezultatul controlului.

ADVERTISEMENT

„Cel ce urma să mă controleze după meciul cu Málaga din Primera Division mi-a permis să fac un duș înainte, a stat cu mine în tot acest timp. Iar apoi am trecut testul doping, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată”, a spus Sergio Ramos, referitor la testul din 2018.

Sergio Ramos, depistat pozitiv în 2017 cu dexametazonă

În 2017, după finala Ligii Campionilor, Sergio Ramos a fost supus unui test antidoping și a fost depistat pozitiv la dexametazonă. Ulterior, doctorul lui Real Madrid a recunoscut că i-a făcut injecții fundașului central atât în umăr, cât și în genunchi cu acest medicament.

ADVERTISEMENT

Astfel, UEFA nu a intervenit cu vreo sancțiune, deoarece forul european a considerat că intervenția a fost medicală. Deși substanța nu era interzisă, UEFA trebuia să fie notificată în momentul în care a fost folosită.

„În întreaga mea carieră, am făcut peste 300 de controale doping și n-am încălcat niciodată regulile. Am fost multă vreme pe creasta valului și cine se oftică ar trebui să tacă”, au fost cuvintele lui Sergio Ramos.

ADVERTISEMENT

Potrivit investigației Relevo, agenția spaniolă antidoping a fost implicată în ascunderea testelor pozitive de dopaj în perioada 2017-2022. Forul iberic a utilizat diferite metode pentru a evita măsurile disciplinare împotriva sportivilor spanioli.

Câteva dintre metodele ilegale folosite de CELAD sunt atât trimiterea documentelor de deschidere a cazului prin poștă în loc de electronic, cât și efectuarea de teste antidoping cu un singur controlor în loc de doi, conform legislației spaniole.

ADVERTISEMENT