Sport

Sergio Ramos a scris istorie după un nou gol în Champions League. Cel mai titrat fundaș

Sergio Ramos a marcat pentru Sevilla în Champions League și a scris istorie. Fundașul a stabilit un nou record după reușita din meciul cu Lens.
12.12.2023 | 22:31
Sergio Ramos a scris istorie dupa un nou gol in Champions League Cel mai titrat fundas
Sergio Ramos a marcat în partida pe care echipa sa, Sevilla, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, cu Lens, și a devenit fundașul cu cele mai multe goluri reușite în Champions League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
12-12-2023
20:38

Ramos, fundașul cu cele mai multe goluri în Champions League

Sergio Ramos a marcat în partida pe care echipa sa, Sevilla, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, cu Lens, și a devenit fundașul cu cele mai multe goluri reușite în Champions League.

Veteranul de 37 de ani a transformat din a doua încercare penalty-ul acordat pentru o ținere a lui Medina asupra lui Rafa Mir. Prima dată șutul său a fost parat de Samba, dar arbitrul a dictat repetarea pentru că portarul francezilor nu a avut picioarele pe linia porții.

Sergio Ramos a ajuns la 17 goluri înscrise în Champions League și i-a devansat pe Gerard Pique și Roberto Carlos, ambii cu câte 16 reușite.

 

Sergio Ramos a deschis scorul în duelul Sevilla – PSV, scor 2-3, în etapa a 5-a din Liga Campionilor. Fostul fundaș de la Real Madrid a înscris cu ușurință după o centrare venită din lovitură liberă de la Ivan Rakitic.

Sergio Ramos a scris istorie după golul din Liga Campionilor. Fundașul a înscris contra lui PSV

Sergio Ramos continuă să joace excelent la cel mai înalt nivel și după ce și-a încheiat lunga experiență de la Real Madrid și PSG. Fundașul în vârstă de 37 de ani a doborât o serie de recorduri după golul marcat miercuri seară în poarta olandezilor de la PSV.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Sevilla a punctat în minutul 24 și a intrat în istoria Ligii Campionilor. Ibericul a marcat golul cu numărul 10.000 din istoria competiției, care i-a luat locul fostei Cupe a Campionilor Europeni, în anul 1992.

De asemenea, Sergio Ramos i-a egalat pe Roberto Carlos și Gerard Pique pe lista fundașilor cu cele mai multe goluri în Liga Campionilor. Cei 3 au înregistrat fiecare câte 16 goluri și conduc în ierarhie.

ADVERTISEMENT

Sergio Ramos, record după record în Liga Campionilor

La meciul cu PSV, Sergio Ramos a ajuns la 141 de meciuri ca titular în Liga Campionilor. Astfel, ibericul a devenit jucătorul cu cel mai mare număr de meciuri pe care un fotbalist le-a jucat în această competiție din postura de titular.

Mai mult decât atât, Sergio Ramos este al doilea jucător care a participat la cele mai multe ediții ale Ligii Campionilor, cu 18 prezențe. Topul este condus de Iker Casillas, cu prezențe la 20 de ediții de Liga Campionilor, conform Marca.

ADVERTISEMENT

Deși a marcat și a fost titular, Ramos nu a putut evita înfrângerea cu Sevilla în fața celor de la PSV. En Nesyri a dublat avantajul andaluzilor în minutul 47, iar totul se îndrepta spre o victorie lejeră a gazdelor.

PSV, revenire de senzație cu Sevilla. Ibericii nu mai au șanse la optimi

Ocampos a văzut cartonașul galben în minutul 63, iar trei minute mai târziu atacantul argentinian a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. A urmat o adevărat demonstrație de forță a olandezilor.

ADVERTISEMENT

Saibari a redus din diferență în minutul 68 din pasa lui Dest, în timp ce Gudelj a intrat cu mingea în propria poartă după o lovitură de cap a lui Vertessen în minutul 81. Același Vertessen a pasat decisiv la golul decisiv marcat de Pepi în minutul 90+2.

În urma acestui rezultat, Sevilla a rămas fără șanse matematice de a obține calificarea în optimile Ligii Campionilor. De cealaltă parte, PSV ocupă locul 2, cu 8 puncte în 5 partide, la trei în fața lui Lens, dar și cu un meci în plus.

ADVERTISEMENT