Sport

Scandal monstru în sportul românesc. FR Tenis cere executarea silită a MTS pentru sumele neplătite în ultimii 5 ani

Lumea sportului din România este lovită de un nou scandal, după ce FR Tenis a cerut executarea silită a MTS pentru faptul că nu a primit bani de la buget în ultimii 5 ani.
11.10.2022 | 14:34
Scandal monstru in sportul romanesc FR Tenis cere executarea silita a MTS pentru sumele neplatite in ultimii 5 ani
Lumea sportului din România este lovită de un nou scandal, după ce FR Tenis a cerut executarea silită a MTS pentru faptul că nu a primit bani de la buget în ultimii 5 ani. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

MTS a oprit finanțarea tenisului românesc în 2017, motivând că hotărârile Adunării Generale au fost luate cu încălcări grave ale regulamentelor.

MTS ar putea fi executată silit după ce a pierdut procesul cu FR Tenis

La 5 ani de la blocarea fondurilor de la stat, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat ca nelegală şi abuzivă decizia din 2017 și a dat dreptate FR Tenis, care acum a cerut executarea silită a MTS și vrea banii aferenți acestei perioade.

ADVERTISEMENT

”Federația Română de Tenis a demarat deja în fața Curții de Apel București executarea silită a Ministerului Sportului pentru plata sumelor reținute pe nedrept, la care se adaugă dobânda legală penalizatoare.

Acești bani vor fi învestiți primordial în dezvoltarea sectorului juvenil, în încercarea de a repara pe cât posibil prejudiciile produse în decursul acestor 5 ani prin blocarea nedreaptă a finanțării tenisului românesc”, se arată pe site-ul oficial al FR Tenis.

ADVERTISEMENT

Victoria FR Tenis, ajutor și pentru alte federații

În comunicatul Federației Române de Tenis se mai arată faptul că MTS a comis un abuz atunci când a hotărât să întrerupă finanțarea și consideră că decizia ÎCCJ este una care va ajuta la funcționarea federațiilor sportive.

”La 5 ani distanţă de la momentul sistării finanţării, este dovedit definitiv că dreptatea a aparţinut Federaţiei Române de Tenis, care a fost victima unui abuz al autorităţii. Motivarea acestei hotărâri judecătoreşti definitive constituie totodată un reper important în materia funcţionării federaţiilor sportive.

ADVERTISEMENT

Astfel, este de necontestat faptul că, din economia dispoziţiilor OG nr.26/2000, rezultă că în actele constitutive ale asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor sunt cuprinse menţiuni obligatorii referitoare la datele de identificare a membrilor asociaţi, fondatorilor, respectiv a membrilor iniţiali, care îşi exprimă acordul de voinţă pentru înfiinţarea asociaţiei, fundaţiei sau federaţiei.

Nimic nu-i împiedică pe aceşti membri iniţiali să prevadă în cuprinsul actului constitutiv interdicţia de afiliere de noi asociaţi/membri sau, dimpotrivă, posibilitatea afilierii ulterioare.

ADVERTISEMENT

În speţă, această din urmă posibilitate a fost prevăzută în actul constitutiv al recurentei reclamante, care face referire expresă la afilierea de noi membri în baza voinţei asociaţilor, materializată printr-o hotărâre a Adunării Generale a acestora, iar nu prin modificarea actului constitutiv”, notează FR Tenis, care a fost susținută în acest demers de mari tenismeni români.

ADVERTISEMENT