Sport

Scandal la PSG! Investitorii arabi vor să dea afară cinci fotbaliști, dar ei ameninţă că reclamă clubul la FIFA

Nici măcar echipele mari, cum ar fi Paris St. German, nu sunt scutite de probleme. În debutul anului, finanțatorii de la PSG au întocmit o listă neagră.
02.01.2022 | 22:16
Scandal la PSG Investitorii arabi vor sa dea afara cinci fotbalisti dar ei ameninta ca reclama clubul la FIFA
PSG are unul dintre cele mai numeroase și valoroase loturi din lume, dar Nasser Al-Khelaifi a făcut deja lista neagră cu jucătorii care vor părăsi clubul în pauza de mercato din iarnă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Curățenia de iarnă la echipă are drept motivație respectarea regulilor fair-play-ului financiar, așa că șefii de la PSG trebuie să se gândească la o recalibrare a grilei salariale.

Cinci nume pe lista neagră

Acționariatul qatarez a selectat cinci nume din lotul lui Mauricio Pochettino. Jucătorii vizați sunt următorii:  Layvin Kurzawa, Julian Draxler, Thilo Kehrer, Leandro Paredes și Sergio Rico.

ADVERTISEMENT

Acestora li s-a propus desfacerea amiabilă a contractelor actuale, ceea ce se traduce prin plecarea de pe Parc des Princes.

Cei cinci refuză însă această ofertă și amenință că vor acționa clubul parizian în instanțele sportive, la FIFA, dacă drepturile nu le vor fi respectate.

ADVERTISEMENT

Gaură de 200 de milioane de euro la PSG

În același context, al reducerii masei salariale, PSG l-a cedat deja, sub formă de împrumut, pe Rafinia, în Spania, la Real Sociedad.

Pierderile financiare ale clubului din Capitala Franței se cifrează la uriașa sumă de 200 de milioane de euro. Din acești bani, PSG trebuie să recupereze cel puțin jumătate, adică 100 de milioane de euro, până în vara acestui an, mai precis în luna iunie.

ADVERTISEMENT

PSG nu dorește un scandal internațional, dar nici să riște sancțiuni din partea FIFA.

Limita salarială acceptabilă a fost adusă aproape de limită, după transferul lui Lionel Messi de la Barcelona.

Jucătorii sunt protejați în primii trei ani de contract

Conform regulilor impuse de FIFA, jucătorii angajați de diverse cluburi sunt protejați în primii trei ani de contract.

ADVERTISEMENT

În această situație, dintre cei cinci enumerați, se află numai Sergio Rico. Restul au depășit această bornă, iar în cazul lor lucrurile se pot simplifica dacă PSG va insista să se debaraseze de serviciile lor.

PSG s-a reunit după cele nouă zile libere acordate de Crăciun și Revelion. 

La reunire nu a fost niciun jucător sud-american.

Primul meci pentru PSG, în 2022, va fi mâine seară, ora 22.10, cu Vannes, în deplasare, în 16-imile Cupei Franței.

De parcă nu avea și așa destule probleme, PSG se mai confruntă acum cu una. Messi a revenit din vacanță infectat cu Covid-19. 

 

ADVERTISEMENT