Sport

PSG reunire după Revelion! Leo Messi a ratat primul antrenament al anului

Fotbalul profesionist nu are vacanță în perioada sărbătorilor de iarnă. Interesul publicului este atât de mare, încât se joacă de Crăciun, de Revelion și în zilele de după aceste momente.
01.01.2022 | 20:29
PSG reunire dupa Revelion Leo Messi a ratat primul antrenament al anului
ADVERTISEMENT

Câteodată, unii jucători foarte importanți sunt exceptați de la aceste rigori ale profesionismului contemporan. Este și cazul prezentat în materialul de mai jos.

Neymar și Messi au lipsit de la reunirea PSG

Echipa franceză PSG a programat prima ședință de antrenament pe 2022 în după-amiaza zilei de 1 ianuarie, la baza proprie de pregătire.

ADVERTISEMENT

De la primul antrenament al anului au lipsit marile vedete Neymar și Messi.

Dacă Neymar era clar că va lipsi, el petrecând Revelionul în cârje, în schimb Messi nu are nicio problemă de sănătate.

Niciun sud-american la reunire

PSG a revenit după nouă zile de vacanță. Niciun jucător sud-american din lotul parizienilor nu a participat la acest antrenament.

ADVERTISEMENT

Lista jucătorilor învoiți de club se compune din nume mari ca Lionel Messi, Marquinhos, Di Maria, Paredes și, bineînțeles, Neymar scutit medical. Toți se pot bucura de un revelion mai lung.

În afara celor care și-au prelungit vacanța în America de Sud, de la reunirea lotului au absentat și fotbaliștii selecționați pentru Cupa Africii pe Națiuni: Gueye, Hakimi și Diallo. Aceștia nu vor putea fi folosiți atâta vreme cât echipele lor naționale vor fi în luptă pentru titlul continental.

ADVERTISEMENT

Mbappe principalul nume la reunire

În lipsa celor enumerați, principalele figuri aflate în vizorul presei, la antrenamentul condus de Mauricio Pochettino pe 1 ianuarie 2022, au fost Mbappe, Kimpembe, Verratti, Ramos, Bernat, Wijnaldum, Draxler, Herrera, Navas, Donnarumma și Nuno Mendes.

Acestora li s-au adăugat și câțiva jucători promovați de la centrul de tineret de pe Parc des Princes, care ar putea fi incluși în lot, ca un cadou de Revelion.

ADVERTISEMENT

Mbappe a participat la antrenament cu toate că a intrat în ultimele șase luni de contract și ar putea pleca liber în vară, eventuala destinație fiind Real Madrid.

Primul meci în Cupa Franței

Reunirea celor de la PSG, în prima zi a anului, este prilejuită de reluarea imediată a sezonului, în Hexagon.

PSG va juca luni, 3 ianuarie, contra unei echipe de ligi inferioare, Vannes, în 16-imile Cupei Franței.

Partida este considerată cap de afiș al etapei, așa că este programată, din rațiuni de televizare, la lumina reflectoarelor, la ora 22.10.

Majoritatea meciurilor din runda Cupei Franței sunt programate în ziua de duminică. Un alt derby pentru calificarea în optimile de finală, Lens – Lille, va avea loc pe 4 ianuarie, ora 22.00.

 

ADVERTISEMENT