Sport

Covid-19 face ravagii în fotbalul european. Infectare după infectare la PSG. Angel Di Maria, ultimul pe listă

Finalul anului 2021 în fotbal este afectat de numeroasele cazuri de Covid-19 din vestul Europei, iar Franța a decis noi măsuri de prevenție în acest sens.
Covid19 face ravagii in fotbalul european Infectare dupa infectare la PSG Angel Di Maria ultimul pe lista
ADVERTISEMENT
06-01-2022
17:30

Angel Di Maria s-a infectat cu COVID-19

PSG mai bifează o infectare cu COVID-19. Ultimul pe listă este argentinianul Angel Di Maria.

Conform TyC Sports, Di Maria este asimptomatic şi în izolare.

La vicecampioana Franței au mai fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus recent Gianluigi Donnarumma, Layvin Kurzawa, Nathan Bitumazala, Sergio Rico şi Danilo Pereira.

Leo Messi, care a fost găsit infectat săptămâna trecută, a fost testat negativ.

05-01-2022
05:31

Donnarumma, Spalletti și Laporta au coronavirus

Portarul echipei Paris Saint-Germain, Gianluigi Donnarumma, a fost testat pozitiv cu Covid-19 la scurt după meciul câștigat cu Vannes în Cupa Franței, în care a fost titular.

Italianul este al cincilea jucător de la PSG testat pozitiv, după Lionel Messi, Juan Bernat, Sergio Rico şi Nathan Bitumazala.

Testul antrenorul echipei Napoli, Luciano Spalletti, a ieșit pozitiv. Tehnicianul este asimptomatic, dar va sta câteva zile în izolare, conform protocolului anticovid, și astfel va rata meciul cu Juventus, programat joi, 6 decembrie, de la ora 21:45, în etapa a 20-a din Serie A.

Preşedintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a fost infectat cu coronavirus, după ce a luat parte la prezentarea oficială a lui Ferran Torres, care la scurt timp a fost testat pozitiv. El nu va putea însoţi echipa la deplasările cu Linares şi Granada fiind plasat în izolare.

De asemenea, autorităţile sanitare locale au constrâns clubul Salernitana la carantină, după mai multe cazuri de Covid-19. Meciurile cu Venezia, de joi, şi Hellas Verona, de duminică, ar putea fi amânate.

11 persoane legate de prima echipă, între care nouă jucători, sunt pozitive cu coronavirus. Astfel, autorităţile au plasat clubul în carantină, iar jucătorii sunt obligaţ să stea în izolare. Clubul aşteaptă o comunicare din partea autorităţilor sanitare pentru a obţine amânarea meciurilor cu Venezia şi cu Verona.

02-01-2021
12:21

Lionel Messi s-a întors din vacanță infectat cu COVID

Lionel Messi și-a petrecut vacanța de Sărbători în Argentina, iar la întoarcerea la PSG a fost testat pozitiv cu COVID-19. Clubul parizian a anunțat că alături de Messi, alți trei fotbaliști sunt infectați.

Argentinianul și ceilalți coechipieri ai lui au intrat în izolare și nu vor face parte din lotul cu care vicecampioana din Hexagon va înfrunta echipa Vannes, în Cupa Franței, pe 3 ianuarie.

Conform sursei citată cei patru sunt incerți și pentru derby-ul cu Lyon, de pe 9 ianuarie, din etapa a 20-a din Ligue 1. 

01-01-2021
20:08

Trei echipe de top din Europa, probleme din cauza coronavirusului

Cluburile PSG, Bayern Munchen și Juventus Torino au anunțat în prima zi a anului că au testele efectuate jucătorilor și staff-urilor tehnice au relevat mai multe rezultate pozitive la Covid-19.

PSG a anunțat că are patru cazuri de infectare cu coronavirus în rândul jucătorilor din lot și unul la personalul din staff-ul tehnic, testele fiind efectuate înainte de revenirea la antrenamente.

Clubul Bayern Munchen a anunţat că patru dintre jucătorii săi au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, la fel ca și antrenorul secund Dino Topmoller. Trei dintre jucătorii infectați sunt plecaţi în alte ţări: Manuel Neuer (Maldive), Kingsley Coman (la Dubai) şi Corentin Tolisso (Franţa). Al patrulea fotbalist pozitiv este Omar Richards.

Juventus se confruntă cu un singur caz de Covid-19, jucătorul în cauză fiind căpitanul Giorgio Chiellini. Fundașul tornezilor a intrat în izolare și va urma protocolul stabilit de autoritățile italiene.

29-12-2021
10:56

Încă 4 jucători cu Covid-19 la Barcelona

Barcelona este un adevărat focar de Covid-19, numărul jucătorilor testați pozitiv ajungând în acest moment la șapte.

Clement Lenglet, Dani Alves și Jordi Alba au fost primii infectați, iar în ultimele ore au fost anunțate alte patru cazuri. Este vorba de jucătorii Alejandro Balde, Ousmane Dembele, Samuel Umtiti și Gavi. Toți sunt asimptomatici și au fost izolați la domiciliu.

Un alt club din La Liga extrem de afectat de pandemia de coronavirus este Mallorca, care a anunțat şapte cazuri de infectare, trei membri ai staff-ului şi patru jucători. De asemenea, FC Sevilla are trei fotbaliști depistați pozitiv. Aceștia sunt asimptomatici și se află deja în izolare.

Mallorca și Barcelona urmează să se întâlnească duminică, 2 ianuarie 2022, în timp ce Sevilla joacă luni, 3 ianuarie, pe terenul lui Cadiz. Ambele partide contează pentru etapa a 19-a din La Liga.

28-12-2021
11:36

Jordi Alba, al treilea caz de Covid-19 la Barcelona

FC Barcelona pare că a devenit un focar de Covid-19, după ce fundașul Jordi Alba a fost și el testat pozitiv la coronavirus.

”Jordi Alba a fost testat pozitiv la Covid-19 și nu se va alătura sesiunii de antrenament de marți. Jucătorul este sănătos și este izolat acasă. Clubul a informat autoritățile competente”, se arată în comunicatul clubului catalan.

Jordi Alba este al treilea jucător din lotul lui Xavi cu astfel de probleme, după Clement Lenglet şi Dani Alves. Cu toţii vor lipsi la primul meci al Barcei din 2022, cu Real Mallorca, în 2 ianuarie.

Cele mai mari probleme se înregistrează în Anglia, acolo unde numai în etapa de Boxing Day au fost amânate trei partide.

Decizia de a continua să se joace în Premier League i-a deranjat pe fotbaliștii de la mai multe echipe, iar aceștia consideră că formațiile de care aparțin le neglijează sănătatea.

ADVERTISEMENT

Fotbalul din Europa, lovit grav de cazurile de Covid-19

Situația din fotbalul european este una extrem de gravă, numeroasele cazuri de Covid-19 au dus la amânarea multor întâlniri, iar acest lucru înseamnă o concentrare a sezonului și o uzură mult mai mare a jucătorilor care ar putea duce la accidentări.

Premier League a anunţat că 103 teste efectuare în perioada 20-26 decembrie în rândul jucătorilor şi staff-urilor tehnice s-au dovedit a fi pozitive la Covid-19. În această săptămână au fost efectuate 15.186 de teste.

ADVERTISEMENT

Această cifră reprezintă un record pentru campionatul Angliei de la începutul pandemiei, în martie 2020, după ce în urmă cu o săptămână se înregistraseră 90 de cazuri pozitive de infectare cu noua variantă Omicron.

Lenglet și Dani Alves, în izolare

Într-un sezon în care toate merg parcă pe dos, FC Barcelona a informat că doi jucători din lot, Clement Lenglet și Dani Alves, au fost testați pozitiv la Covid-19 și au intrat deja în izolare.

ADVERTISEMENT

Starea de sănătate a fundașilor formației catalane este bună, însă ei nu vor putea fi prezenţi la reluarea antrenamentelor după vacanţa de iarnă. În plus, Alves şi Lenglet nu vor evolua în primul meci al Barcei din 2022, cu Real Mallorca, în 2 ianuarie.

”Clement Lenglet și Dani Alves au fost testați pozitiv pentru Covid-19 și nu se vor alătura lotului la Joan Gamper Sports City, mâine (n.r. – marți), la ora 19:00. Jucătorii se simt bine și sunt izolați la domiciliu. Clubul a informat deja autoritățile”, se arată în comunicatul catalanilor.

ADVERTISEMENT

Franța limitează accesul spectatorilor

Pentru a face faţă noului val al pandemiei, premierul francez Jean Castex a anunţat că numărul de persoane la reuniuni publice în interior va fi limitat la 2.000, iar în exterior la 5.000. Măsura va intra în vigoare de luni, 3 ianuarie 2022, pentru timp de trei săptămâni.

În fotbal sunt astfel vizate etapele  20, 21 şi 22 din Ligue 1, cu meciuri de tradiție precum Lyon – PSG (duminică, 9 ianuarie), Marseille – Lille (16 ianuarie), Lyon – Saint-Etienne (21 ianuarie) sau Lens – Marseille (22 ianuarie).

Ultimele două partide din 16-imile de finală ale Cupei Franţei programate luni 3 ianuarie (Vannes – PSG, ora 22:10) şi marţi 4 ianuarie (Lens – Lille, ora 22:00) se vor disputa, aşadar, cu maximum 5.000 de persoane în tribune. Celelalte meciuri din această fază a competiției vor avea loc sâmbătă 1 ianuarie și duminică 2 ianuarie și nu vor fi afectate de noile măsuri restrictive.

ADVERTISEMENT
Tags: