Sport

Acuze de rasism la Rapid – Ferencvaros: “Unii fani au fost incredibili, alții chiar proști!”. Jucătoarea l-a confruntat pe agresor! Reacția clubului. Update

La finalul meciului din Liga Campionilor dintre Rapid - Ferencvaros 20-23 a fost un mare scandal. Una dintre jucătoare a fost supusă unui atac rasist.
05.02.2024 | 00:28
La finalul meciului din Liga Campionilor dintre Rapid - Ferencvaros 20-23 a fost un mare scandal. Una dintre jucătoare a fost supusă unui atac rasist.
ADVERTISEMENT
04-02-2024
22:34

Ce spun oficialii Rapidului despre acuzele de rasism de la meciul cu Ferencvaros

“Clubul Sportiv Rapid București ține să prezinte punctul său de vedere oficial cu privire la episodul derulat la finalul meciului din această seară, episod care a avut-o în prim-plan pe handbalista franceză a echipei Ferencvaros – Beatrice Edwige.

După încheierea partidei, sportiva franceză a acuzat un gest cu conotații rasiste îndreptat împotriva a sa, gest făcut de un suporter rapidist și petrecut în timpul desfășurării jocului. Directorul tehnic al CS Rapid, Rareș Fortuneanu, a discutat personal cu jucătoarea franceză pentru a înțelege cele întâmplate, gestul acuzat nefiind observat de nimeni altcineva la momentul producerii sale.

În discuția cu Rareș Fortuneanu, Beatrice Edwige a declarat ca gestul considerat a fi rasist a constat in atingerea obrazului cu degetul. Rareș Fortuneanu a explicat handbalistei franceze atât faptul ca gestul relatat nu are în cultura locală absolut nicio conotație rasistă, explicând totodata semnificația sa reală.

Clubul Sportiv Rapid nu încurajează manifestările rasiste de nici un tip, iar suporterii rapidiști au demonstrat în toate meciurile de Champions League din ultimile două sezoane un comportament ireproșabil din toate punctele de vedere. Astfel, Clubul Sportiv Rapid consideră complet neîntemeiate acuzațiile de rasism fie ele aduse și unui singur suporter al clubului nostru”, au explicat oficialii Rapidului pentru FANATIK.

La finalul meciului Rapid – Ferencvaros 20-23 a fost un mare scandal. Duelul din grupele Ligii Campionilor a fost câștigat de unguroaice, iar una dintre jucătoare a acuzat că a fost victima unui atac rasist.

Scandal la finalul meciului Rapid – Ferencvaros 20-23. Acuze de rasism!

Duelul dintre Rapid și Ferencvaros 20-23 s-a terminat în tensiune. La finalul meciului din grupele Ligii Campionilor a avut loc un scandal uriaș. Una dintre jucătoarele oaspeților consideră a fost supusă unui atac rasist din partea unora dintre fanii Rapidului. Ba chiar l-a confruntat pe unul dintre ei, care i-ar fi făcut un gest pe care l-a considerat ca fiind rasist..

ADVERTISEMENT

Cu 5 minute înainte de fluierul final, un suporter din tribuna a doua a strigat către Edwige, jucătoarea formației din Ungaria. Fanul celor de la Rapid a făcut un gest care nu a fost deloc pe placul handbalistei. Suporterul a pus degetul pe față și a fost interpretat ca fiind legat de culoarea pielii. Totodată, acesta i-ar fi adresat cuvântul “țigancă”. A negat acuzele după meci, când a fost confruntat de jucătoare.

Sportiva a luat foc și a sărit la fanii gazdelor. Edwige a vrut să le ceară socoteală acestora în legătură cu gestul și ceea ce a spus suporterul celor de la Rapid. Nu a putut fi liniștită nici de colegele de la Ferencvaros și nici de observatorul meciului.

ADVERTISEMENT

Într-un final, franțuzoaica a ieșit cu lacrimi în ochi de pe teren și a înjurat de nervi, fiind foarte supărată. Lucrurile au degenerat și pe tunelul de la vestiare a fost chiar și un dialog aprins între oficialii celor două echipe.

Directorul tehnic al celor de la Rapid, Rareș Fortuneanu, a încercat să vorbească cu sportiva și să îi ceară scuze. Acesta a încercat să îi explice handbalistei că nu i-au fost adresate cuvinte rasiste și că cel mai probabil a înțeles greșit semnele galeriei rapidiste. Edwige nu a fost deloc de acord cu ceea ce spus Rareș Fortuneanu și nu i-a acceptat sub nicio formă scuzele.

ADVERTISEMENT

Edwige, supusă unui atac rasist din partea unor fani ai Rapid!? L-a confruntat pe agresor

Edwige a oferit și o primă reacție imediat după momentul în care a fost supusă unui atac rasist. Handbalista s-a luat de suporter și este de părere că un astfel de fan cu un așa comportament nu ar trebui să fie prezent la astfel de meciuri.

“Unii fani au fost incredibili, dar alții au fost de-a dreptul chiar proști, cum a fost și acest băiat care mi-a arătat asta (n.r. degetul pus pe obraz). Sunt o persoană de culoare, iar dacă tu îmi arăți asta înseamnă că facă referire fix la acest lucru.

ADVERTISEMENT

Asta s-a întâmplat în timpul meciului, dar am lăsat-o așa atunci. Dar la final m-am dus să îl confrunt și l-am întrebat care este problema lui. Și el a negat că nu a zis nimic și nu mi-a arătat nimic. Trebuia să își asume ce a zis. 

Nu cred că merit acest lucru și sper ca acest băiat să nu mai poată fi prezent pe această arenă. A fost un moment în care a fost prost și nu cred că este un fan al Rapidului. De fiecare dată când am venit aici, fanii au fost minunați. El nu merită să fie numit fan”, a declarat Edwige la finalul meciului.

ADVERTISEMENT