Sport

Rareş Fortuneanu, interviu pentru Fanatik după victoria fabuloasă cu Vipers: “Handbalul feminin are mulţi paşi în faţa celui masculin!”

Rareş Fortuneanu, directorul tehnic de la Rapid, a vorbit pentru FANATIK după victoria fabuloasă cu Vipers. Fostul selecţioner al naţionalei masculine crede că handbalul feminin este mult mai avansat.
12.11.2023 | 20:25
Rares Fortuneanu interviu pentru Fanatik dupa victoria fabuloasa cu Vipers Handbalul feminin are multi pasi in fata celui masculin
Rareş Fortuneanu, interviu pentru Fanatik după victoria fabuloasă cu Vipers: "Handbalul feminin are mulţi paşi în faţa celui masculin!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a câştigat cu 30-29 un meci de infarct cu Vipers. Totul a fost decis de o aruncare de la 7 metri transformată de Janjuzevic, acordată de VAR. Cu acest succes, giuleştencele acumulează şapte puncte în grupă.

Rareş Fortuneanu, interviu pentru Fanatik după victoria fabuloasă cu Vipers: “Este ceva de nedescris!”

Rareş Fortuneanu, directorul tehnic de la Rapid, a vorbit pentru FANATIK despre victoria fabuloasă împotriva campioanei Europei, dar şi despre munca pe care o face la echipă, unde are misiunea de a transforma Rapidul într-o echipă de frunte în Europa:

ADVERTISEMENT

Domnule Fortuneanu, o victorie superbă cu Vipers. Cum aţi trăit meciul? 

– Când joci împotriva campioanei Europei este ceva de nedescris într-o sală plină de rapidişti. Revenind la meci, avem nevoie de puncte, ştiam că au trei absenţe foarte importante: Viakhireva, Lunde şi Ugolin, care sunt foarte valoroase. Vipers rămâne campioana Europei şi fără aceste jucătoare, meciul a fost echilibrat şi în ultimele 10 minute cred că s-a văzut că balanţa s-a înclinat în favoarea noastră.

“Am jucat 29 de meciuri până acum, aproape un campionat întreg”

Asta în comparaţie cu începutul de meci, care a fost foarte slab…

– Da, a fost foarte slab. Dar asta arată puterea fetelor şi atmosfera din echipă. Am reuşit să luptăm până la final şi să întoarcem scorul, în condiţiile în care au avut un avans important în startul meciului.

ADVERTISEMENT

Aţi venit la Rapid într-un moment delicat. A fost înlocuit antrenorul care a început sezonul. Vă e greu să reparaţi din mers toate aceste lucruri?

– Rapidul este o echipă cu jucătoare de calitate. Începutul nu a fost cel care şi l-a dorit clubul. Pregătim meciurile cât putem de bine, dar meritul este al fetelor. Ele dau dovadă de tărie de caracter, am jucat 29 de meciuri până acum, aproape un campionat întreg. Am trecut prin momente dificile, cu accidentări şi alte probleme.

ADVERTISEMENT

Mai aveţi încă două meciuri importante până la pauza de iarnă…

– Da, avem un meci la Craiova. Ne batem pentru locul 2, dacă vom câştiga, o să încheiem anul pe locul secund. Apoi, mai avem şi returul cu Vipers. Bineînţeles, este o perioadă delicată pentru Vipers şi vom încerca să profităm.

“Este o emulaţie mult mai mare în jurul handbalului feminin ca a handbalului masculin”

Care este obiectivul dumneavoastră la Rapid? Este un proiect cu ambiţii mari pe termen lung…

– Personal, nu am obiectiv. Obiectivul este al clubului şi îmi pun toate forţele şi toate cunoştinţele să ajut această echipă. Obiectivul echipei este şi al meu.

ADVERTISEMENT

La revenirea în handbalul românesc, ca fost selecţioner la masculin, cum vedeţi handbalul feminin românesc? 

– Cu mulţi paşi în faţa handbalului masculin prin prisma rezultatelor echipei naţionale din ultimii ani. Este o emulaţie mult mai mare în jurul handbalului feminin ca a handbalului masculin din punctul de vedere al spectatorilor, dar şi al investiţiilor.

  • 44 de ani are Rareş Fortuneanu
  • 7 puncte a adunat Rapid în primele 7 meciuri din Champions League
ADVERTISEMENT