Life

Scandal total în muzica populară. Constantin Enceanu, acuze dure la adresa Niculinei Stoican. „A fost o ambiție”

Scandal total în folclor. Ce acuzații îi aduce Constantin Enceanu colegei sale de breaslă, Niculina Stoican. Lucrul care l-a deranjat pe solist.
29.10.2023 | 17:17
Scandal total in muzica populara Constantin Enceanu acuze dure la adresa Niculinei Stoican A fost o ambitie
Ce disensiuni au apărut între cei doi artiști. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noi disensiuni apar între Constantin Enceanu și Niculina Stoican, după ce artistul de muzică populară a dat-o în judecată pe colega sa de breaslă, în această vară. Asta în condițiile în care fanii lor credeau că au o relație de prietenie.

Constantin Enceanu, din nou supărat pe Niculina Stoican. Ce acuzații îi aduce

Între cei doi mari interpreți de folclor pare că nu mai există cale de înțelegere. Tensiunile persistă, iar Constantin Enceanu a lansat o acuzație la adresa Niculinei Stoican. Totul are legătură cu anii de carieră ai îndrăgitului cântăreț de muzică populară.

ADVERTISEMENT

Constantin Enceanu s-a declarat deranjat de faptul că a fost evaluat de curând, de o comisie a Ansamblului ”Maria Tănase”, pentru a avansa în grad profesional, având în vedere experiența sa îndelungată în folclor. Ansamblul este condus de Niculina Stoican, iar solistul că aceasta a ținut dinadins să fie supus unei examinări.

Constantin Enceanu a trebuit să cânte o doină, să descifreze un solfegiu și să răspundă la niște întrebări de ordine interioară. A îndeplinit cerințele, obținând punctaj maxim, dar consideră că testarea ”a fost o ambiție a doamnei manager”, mai exact…o răzbunare pentru că a dat-o în judecată.

ADVERTISEMENT

”Am avut examen de capacitate, după o experiență de atâția ani. E legal așa ceva, toate probele au fost orale. Cu o comisie formată din 4-5 membri. De regulă sunt din instituția respectivă, dar doamna manager a vrut să fie altceva. La mine cei din comisie au fost de la Teatrul Liric și de la Filarmonica.

Fără lipsă de modestie, nimeni dintre aceștia nu are numele meu. Dar oamenii au fost ok. Le-am cântat o doină, le-am spus ceva despre zona mea folclorică. Lucruri pe care le știau și fără să mă pună să le fac. La prima vedere, m-au pus să descifrez un solfegiu și ceva despre regulamentul de ordine interioară. Pe care eu, ca și manager fiind, acum câțiva ani, îl știam vrând-nevrând. Dar probabil a fost o ambiție a doamnei manager. Altfel nu-mi explic.

ADVERTISEMENT

Asta m-a iritat și pe mine. Totuși, dacă la nivel de țară, fără lipsă de modestie, sunt cotat printre cei mai bun artiști din țară, pentru ce a fost nevoie și de așa ceva? Le-am și spus, hai să punem agendele pe masă, să vedem ce și cum. Dar asta e. A fost o etapă pe care am depășit-o cu bine, a declarat Constantin Enceanu pentru Cancan.

De ce a dat-o în judecată Constantin Enceanu pe Niculina Stoican

Constantin Enceanu a intentat un proces în această vară Ansamblului ”Maria Tănase”, pe motiv că nu-i sunt validate drepturile, ”de a fi recunoscut criptic”. Interpretul este supărat că de 18 ani nu a mai fost avansat în grad profesional, deși a demonstrat că este un cântăreț profesionist.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, Constantin Enceanu cere Ansamblului ”Maria Tănase” plata diferențelor salariale pentru intervalul 2018-2020. Acestea reprezintă remunerația care i s-ar fi cuvenit dacă ar fi fost de atunci promovat la gradul profesional IA.

ADVERTISEMENT