Sport

Două scandaluri uriașe în Arsenal – Bayern! Henț în careu sub ochii arbitrului și penalty clar neacordat! Video

Arsenal și Bayern s-au întâlnit în UEFA Champions League, iar duelul nu a fost lipsit de controverse, întrucât o fază petrecută în ultimul minut ar fi putut schimba partida.
10.04.2024 | 09:53
Doua scandaluri uriase in Arsenal  Bayern Hent in careu sub ochii arbitrului si penalty clar neacordat Video
Scandal în Arsenal - Bayern, penalty neacordat pentru gazde / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT
10-04-2024
09:28

Social media a luat foc după o eroare uriașă a arbitrului în careul lui Arsenal

Nu doar Arsenal s-a văzut neîndreptățită pe Emirates, ci și Bayern, care putea beneficia de un penalty. În minutul 67 al partidei, o repunere a portarului Raya către fundașul Gabriel a produs un scandal uriaș.

David Raya a repus mingea din 6 metri către fundașul central Gabriel, însă acesta a pus mâna pe minge. Controversa nu a trecut ușor cu vederea, întrucât mulți reclamă că greșeala copilărească a fundașului brazilian este o eroare uriașă de arbitraj. Uluirea situației s-a văzut și pe chipul lui Tuchel, care a avut un șoc.

Avant în vedere că este henț, centralul partidei trebuia să acorde penalty pentru Bayern, care putea duce scorul la 3-1. Scorul ar fi disipat multe speranțe ale londonezilor pentru retur, care încă sunt în joc cu șanse reale de calificare.

Ziua de marți a adus față în față patru echipe în sferturile UEFA Champions League, în două partide de gală. Arsenal și Bayern au remizat, scor 2-2, pe Emirates, însă scorul putea fi altul dacă n-ar fi existat faza controversată.

Jucătorii lui Arsenal au reclamat penalty în finalul meciului cu Bayern

Duelul dintre Arsenal și Bayern nu a fost lipsit de goluri, Bukayo Saka deschizând scorul în minutul 12. Bayern a reușit o întoarcere de scor rapidă, prin Gnabry (minutul 18) și Harry Kane (minutul 32). Tabela a fost închisă de Leandro Trossard, în minutul 76, stabilind scorul final, 2-2.

ADVERTISEMENT

Însă, scorul este umbrit de o fază controversată petrecută în ultimul minut. Saka se afla în careu, unde a fost lovit de Manuel Neuer, portarul lui Bayern, iar londonezii au reclamat penalty.

Glenn Nyberg, arbitrul partidei, nu a acordat penalty, dar nici solicitarea arbitrajului video, fără a ceda la insistențele jucătorilor tunari. Considerați nedreptățiți, jucătorii londonezi l-au înconjurat pe arbitrul suedez și i-au cerut explicații pentru că nu a folosit VAR.

ADVERTISEMENT

Leandro Trossard a discutat la finalul partidei, conform BBC, despre faza controversată: “Mi s-a părut penalty clar, a fost clar contactul. Nu suntem mulțumiți de rezultat, dar, când ești condus cu 2-1 la pauză, un rezultat de egalitate este acceptabil”.

Rio Ferdinand, fost jucător în curtea lui Manchester United, actualmente analist sportiv, a discutat despre faza controverstă. Fostul mare fundaș a spus: „Manuel Neuer își lasă piciorul. E penalty. Cei de la VAR ar fi trebuit să-l cheme pe arbitru să vadă faza. E o decizie majoră”.

ADVERTISEMENT

10 goluri în 2 meciuri de UEFA Champions League

Partida de la Londra nu a fost singura cu multe goluri, întrucât Real Madrid – Manchester City a adus 6 goluri. Partida din capitala Spaniei a fost una cu două întoarceri de scor și multe goluri superbe.

Bernardo Silva a deschis scorul în minutul 2 cu o lovitură liberă minunată, însă scorul a fost întors de madrileni. Până în minutul 14, Ruben Dias (autogol) și Rodrygo au făcut 2-1 pentru Real Madrid. City a întors scorul din nou, 2-3, după golurile fantastice ale lui Foden (66‘) și Gvardiol (71‘). Tabela a fost închisă de Valverde în minutul 79, scor 3-3.

ADVERTISEMENT

Astăzi este programată o altă partidă interesantă în Madrid, în sferturile Champions League, între Atletico și Borussia Dortmund. Ultima partidă din sferturi rămasă este cea dintre PSG și FC Barcelona, care are prima înfățișare la Paris, capitala Franței.

ADVERTISEMENT