Life

Scandal uriaș în rock-ul românesc! Ce se întâmplă cu trupa Cargo

Scandal imens în rock-ul românesc! FANATIK a aflat ce se întâmplă cu trupa Cargo, după ce s-a ajuns la o dispută în instanță.
04.12.2023 | 16:00
Scandal urias in rockul romanesc Ce se intampla cu trupa Cargo
Scandal uriaș. Ce se întâmplă cu trupa Cargo. Foto: Facebook/ Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Trupa Cargo se confruntă cu o situație destul de complicată în urma unei soluții date de instanță astăzi, 4 decembrie 2023, privind dreptul membrilor formației de a folosi marca.

Scandal pe numele trupei Cargo. Ce se întâmplă cu trupa

Adi Igrișan și colegii de trupă se judecă cu familia regretatului Adrian Bărar, răpus de Covid acum doi ani, privind dreptul de a folosi numele formației, însă există și un dosar separat pe drepturi de autor.

ADVERTISEMENT

De curând, Tribunalul București a hotărât respingerea cererii de anulare a folosirii mărcii Cargo, lăsată moștenire de Adi Bărar (fondatorul band-ului) familiei sale. Soția și fiica lui Adi Bărar nu au ajuns la o înțelegere cu băieții de la Cargo cu privire la utilizarea numelui formației și melodiile consacrate care au încântat publicul vreme de ani buni.

Potrivit soluției date de Tribunalul București, băieții din trupa Cargo au pierdut în fața familiei Bărar, după cum se arată în hotărârea exprimată pe scurt de către judecători, în minuta care a apărut în jurul prânzului.

ADVERTISEMENT

Rockerii Alin Achim, Octavian Pilan și Adi Igrișan sunt nevoiți, conform deciziei magistraților, să facă plata a 11.699 de lei cheltuieli de judecată către Adriana și Monica Bărar (fata și văduva fondatorului Cargo), dar și către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIP).

„Soluția pe scurt: Respinge cererea, ca neîntemeiată. Obligă reclamanţii, în solidar, la plata sumei de 11.699,96 lei cheltuieli de judecată, către pârâta Bărar Adriana. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția publicată astăzi, 4 decembrie, hotărâtă la data de 29 noiembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Ce spun părțile implicate în proces

FANATIK a contactat părțile pentru a lămuri această speță. Fata celui care a inventat marca ne-a spus și ce fel de înțelegere au refuzat băieții. Este vorba despre o pretenție financiară de 10% din veniturile pe care aceștia le obțin din concerte. De cealaltă parte, Adi Igrișan susține că nu este problema sa această speță. A punctat că e o preocupare a familiei, cu toate că ceruse respingerea anulării utilizării numelui trupei.

„Se judecă între ei, nu știu ce se întâmplă… Habar nu am, eu sunt cu cântatul și, în rest, să se ocupe ei, să se certe! Pe cuvântul meu dacă știu. Nu știu nimic. Eu sunt cu mama la cumpărături, nu am treabă. 

ADVERTISEMENT

Familia lui Adi vrea o chestie, nouă nu ni se pare ok. Nu e vorba de drepturi de autor, nu afectează activitatea trupei. E ok, na, fiecare cum crede”, a declarat Igrișan, în exclusivitate pentru FANATIK.

Adriana Bărar a fost ceva mai explicită, rugată să lămurească, pentru FANATIK, dacă soluția actuală se referă doar la numele mărcii sau prevede și situația drepturilor de autor.

Fiica lui Adi Bărar, cât se poate de clară: „Era vorba de o plată anuală pe care ei trebuiau să o facă”

„Există un dosar și pe partea de drepturi de autor. Ăla e un dosar separat. Aici e vorba de dosarul de anulare a mărcii, ei au depus acest dosar. Au vrut să anuleze marca care e înscrisă pe noi acum, deci practic a fost trecut acest lucru în certificatul de moștenitor. Le-a fost respinsă cererea de anulare a mărcii Cargo. Practic, ei au vrut să folosească numele fără acceptul nostru. 

Ei, teoretic, n-au avut voie să folosească numele mărcii fără acceptul nostru nici până acum. Da, știu că sunt în continuare concerte sub numele Cargo. De asta am ajuns în situația de a intenta un proces.

Ei nu au vrut să discute cu noi să ajungem la o înțelegere pe faptul că marca ne aparține în totalitate. Ei încă o folosesc fără acceptul nostru. Da, eu aș fi dispusă să îi las să folosească acest nume. Problema e că nu ne-am înțeles”, a explicat fiica regretatului Adrian Bărar, pentru FANATIK.

Întrebată în ce constă înțelegerea respinsă de trupeți, Adriana a fost cât se poate de clară, din nou: „Era vorba de o plată anuală pe care ei trebuiau să o facă, care însemna aproximativ 10% din veniturile anuale din concerte”.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi...
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi noi suntem proști?"
Trăistariu își scrie testamentul. Cui îi lasă toată averea
Trăistariu își scrie testamentul. Cui îi lasă toată averea
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi