Sport

Scandal uriaș la Poli Iași: ”Clubul a plătit servicii fictive de intermediere a transferurilor de jucători”

Poli Iași a retrogradat în Liga 2, clubul a ajuns într-o situație financiară extrem de proastă, iar scandalurile se țin lanț.
13.07.2021 | 11:05
Scandal urias la Poli Iasi Clubul a platit servicii fictive de intermediere a transferurilor de jucatori
Poli Iași a retrogradat în Liga 2, clubul a ajuns într-o situație financiară extrem de proastă, iar scandalurile se țin lanț. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

În luna mai, FANATIK a anunțat în exclusivitate că moldovenii au strâns datorii în valoare de două milioane de euro, o sumă uriașă pentru un club mic de provincie.

Ieșenii au oferit salarii bune, jucătorii străini fiind plătiți destul de bine, comparativ cu alte cluburi. Salariiile acestora și comisioanele pentru impresari au ridicat costurile clubului la câteva sute de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte de la Poli Iași, Ciprian Paraschiv, implicat într-un nou scandal

De aici a pornit un imens scandal, iar avocatul lui Poli Iași, Marius Brănici, îl acuză pe fostul președinte Ciprian Paraschiv că ar fi încheiat două contracte pentru niște servicii de intermediere care nu s-au prestat și pentru care clubul ar trebui să plătească 19.000 de euro.

Conform site-ului 7iasi.ro, firma Pro-Onesports Intermediaries din Nigeria a dat în judecată clubul Poli Iași cerând plata a 19.050 euro ca urmare a intermedierii transferului jucătorilor Kevin Luckassen și  Michael Junior Omoh în anul 2020.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au admis parțial cererea firmei de impresariat și a obligat Poli Iași la plata a 6.000 de euro către Pro-Onesports.

Avocatul grupării ieșene a adus în fața instanței mai multe documente și susține că acestea demonstrează că firma din Nigeria nu a intermediat transferul jucătorilor și că serviciile facturate sunt fictive.

ADVERTISEMENT

 Ciprian Paraschiv exclude orice fel de fraudă

Avocatul Marius Brănici susține în fața instanței faptul că cele două contracte de comision încheiate cu firma din Nigeria sunt fictive și au fost încheiate la o lună de zile după transferul jucătorilor. El susține faptul că în realitate nu a existat nicio prestare de servicii de intermediere.

Fostul președinte Ciprian Paraschiv se apară și explică faptul că cele două contracte au fost semnate înainte de sosirea sa la club: ”Când eu am fost numit președinte al clubului, înțelegerea dintre Politehnica, jucători și impresari era deja făcută. Se bătuse palma anterior, iar eu în calitate de reprezentant al clubului trebuia să semnez contractele de comision.

ADVERTISEMENT

Cutuma la acel moment era de a oferi impresarilor 10% din valoarea contractului jucătorilor. Impresarii nu mai au dreptul la tranșa a doua pentru că jucătorii au stat doar 6 luni la club și nu și-au prelungit contractele pentru încă un an. Din cauza situației financiare precare, Poli nu și-a permis să achite comisionul impresarilor.

Plățile au fost prioritizate și facturile emise de firma Pro-Onesports Intermediaries nu au fost considerate o urgență. Afirmațiile făcute de avocat în fața instanței, poate nu au fost exprimate în cel mai fericit mod, dar au reprezentat în mod cert o strategie ultimativă de a salva clubul de la plata acestor sume datorate.

Contractele sunt reale, impresarii au prestat serviciile, însă viciile de procedură la semnarea contractelor puteau fi un avantaj pentru Poli în acest proces, chiar dacă invocarea lor poate aduce o umbră de îndoială asupra corectitudinii clubului”.

ADVERTISEMENT