News

Scandalul momentului în SUA, după ce a anunțat că noul coronavirus e creat de chinezi într-un laborator

17.09.2020 | 23:43
Scandalul momentului in SUA dupa ce a anuntat ca noul coronavirus e creat de chinezi intrun laborator
ADVERTISEMENT

Un virusolog chinez care a „anunțat” că noul coronavirus este produs într-un laborator din China ar fi de fapt „spion” american.

Mai exact, femeia ar lucra pentru două organizații non-profit din New York, conduse de un apropiat al președintelui SUA Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Medicul Li-Meng Yan, fost specialist în cadrul Universității de Sănătate Publică din Hong Kong, a insinuat că noul coronavirus ar fi creat de chinezi.

Un cercetător din China a anunțat că SARS-CoV-2 e creat în laborator

Caracteristici neobișnuite ale genomului SARS-CoV-2 care sugerează o modificare sofisticată de laborator mai degrabă decât o evoluție naturală și o delimitare a rutei sale sintetice probabile”, a scris „specialistul”, iscând o adevărată polemică la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Doar că, după ce jurnaliștii de la Business Insider s-au documentat, au aflat că femeia este de fapt afiliată guvernării Trump, deci are tot interesul să discrediteze China.

Virusologul chinez a anunțat că a observat „caracteristici biologice care nu se potrivesc unui virus de natură animală care apare în mod natural”, după ce declarase într-un interviu acordat Loose Woman că SARS-CoV-2 a fost creat într-un laborator din Wuhan.

ADVERTISEMENT

Mai mult, virusologul a fost plimbat pe la televiziunile de casă ale republicanilor, precum Fox News, unde și-a susținut teoria. Cu toate acestea, femeia și-a compromis identitatea și credibilitatea în clipa în care a acceptat să lucreze, indirect, pentru Donald Trump, conform Pro TV.

Și mai grav, nici măcar nu se știe dacă femeia e cu adevărat om de știință, pentru că organizațiile pentru care lucrează nu au publicat niciodată cercetări științifice.

ADVERTISEMENT

Lumea științifică a ajuns la un consens și se consideră că noul coronavirus provine de la lilieci, care au ajuns la oameni printr-un animal intermediar, care a fost mâncat de asiatici. De altfel majoritatea bolilor ajung în Europa din Asia tocmai pentru că asiaticii au obiceiuri culinare bizare și mănânce vietăți ciudate.

Steve Bannon, controversatul șef al virusologului chinez

Femeia virusolog a lucrat pentru nimeni altul decât Steve Bannon, un fost consilier al lui Trump, arestat în august sub acuzaţia de fraudă în legătură cu o campanie de strângere de fonduri pentru construirea zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

Bărbatul a fost strateg-șef la Casa Albă și teoretician al republicanilor și l-a consiliat pe Trump aproximativ un an. Bannon a delapidat aproximativ 1 milion de dolari pe care i-a folosit în scopuri personale.

ADVERTISEMENT