Sport

Scandări xenofobe ale suporterilor FCSB-ului după ce fanii lui Sepsi au intonat imnul „Ținutului Secuiesc”

Fanii FCSB-ului au avut scandări xenofobe la adresa suporterilor lui Sepsi, după ce aceștia au intonat imnul „Ținutului Secuiesc”.
24.10.2022 | 21:10
Scandari xenofobe ale suporterilor FCSBului dupa ce fanii lui Sepsi au intonat imnul Tinutului Secuiesc
Scandări xenofobe ale suporterilor FCSB-ului la meciul cu Sepsi
ADVERTISEMENT

După intonarea imnului „Ținutului Secuiesc”, fanii lui Sepsi au început să scandeze „Ria, ria, Ungaria!”, moment în care ultrașii „roș-albaștrilor” au luat „foc”.

Scandări xenofobe ale suporterilor FCSB-ului la meciul cu Sepsi

Suporterii FCSB-ului au avut scandări xenofobe la adresa fanilor lui Sepsi, după ce aceștia au intonat imnul „Ținutului Secuiesc”, fapt pentru care ultrașii de la Peluza Nord s-au enervat teribil.

ADVERTISEMENT

„Afară, afară, cu ungurii din țară!”, au strigat suporterii „roș-albaștrilor” ca reacție la scandările fanilor gazdelor.

În plus, la intrarea jucătorilor pe teren, fanii din Peluza Nord au început să strige „România, România!”, după ce suporterii covăsnenilor au scandat „Ria, ria, Ungaria!”.

ADVERTISEMENT

Ultrașii Peluzei Nord au avut o nouă scandare dură imediat după ce Sepsi a ratat penalty-ul din minutul 27, bătut slab de către Alexandru Tudorie: „Ungaria, ne s**e p**a!”.

„În fotbal nu trebuie să existe ură!”

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a vorbit despre scandările xenofobe ale suporterilor mai multor echipe de fotbal din România, explicând că în fotbal nu trebuie să existe ură.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când patronul covăsnenilor a intervenit dur după derapajele xenofobe ale suporterilor altor formații, a fost după meciul dintre U Cluj și Sepsi, partidă în care echipa lui Cristiano Bergodi s-a impus, scor 1-0, duel jucat în luna august.

„În fotbal nu trebuie să existe ură. Fotbalul este făcut pentru spectacol. Fotbalul trebuie să ne unească, nu să ne învrăjbească și să facă asemenea chestii.

ADVERTISEMENT

Nu cred că are rost să comentez eu. S- a văzut foarte clar, lucrurile trebuie să intre în normal pentru că suntem în secolul 21. Deja nu mai sunt afectat, nu e prima oară, dar nu e un lucru frumos”, spunea Laszlo Dioszegi.

Atunci, arbitrul Sebastian Colțescu a decis să întrerupă meciul în minutul 25, trimițându-i pe jucători la cabine pentru câteva minute, în care suporterii „șepcilor roșii” s-au liniștit.

În urma confruntării, U Cluj a fost amendată cu 25.000 de lei și Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a interzis organizarea a două meciuri pe „Cluj Arena”.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 4,75  este cota pentru „X” la Anderlecht – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: