News

Scenă de coșmar în Caraș-Severin: un tânăr a snopit în bătaie o persoană cu dizabilități. Cum a intervenit un jandarm

O persoană cu dizabilități a fost agresată de un tânăr aflat sub influența alcoolului, în Caraș Severin. Bărbatul a fost salvat de intervenția unui jandarm aflat în timpul liber.
10.04.2022 | 18:41
Scena de cosmar in CarasSeverin un tanar a snopit in bataie o persoana cu dizabilitati Cum a intervenit un jandarm
Un tânăr în stare de ebrietate a agresat fizic o persoană cu dizabilități / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Întâmplarea a avut loc în Reșița, în incinta unei terase, situate pe un bulevard, în Govândari, într-o zonă în care, în fiecare weekend, are loc câte un concert ad-hoc.

Jandarmul a observat scena de la geamul apartamentului său

Un tânăr în stare de ebrietate a agresat o persoană cu dizabilități, lovindu-l în mod repetat, profitând de faptul că omul nu se putea apăra.

ADVERTISEMENT

Scena a fost observată de un jandarm, care a auzit zgomote de afară și a ieșit la ferestra imobilului în care locuiește, devenind, astfel, martor la scenă.

Subofițerul a anunțat imediat Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin și a solicitat ajutorul unei grupe de intervenție. Până la sosirea colegilor, el a coborât din apartament și a mers de unul singur să aplaneze conflictul.

ADVERTISEMENT

Agresorul a încercat să fugă, dar a fost prins de jandarm

Când a văzut jandarmul că se apropie, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins și imobilizat de acesta. Ulterior, după sosirea grupei de intervenție, bărbatul a fost reținut.

În urma cercetărilor s-a stabilit că agresorul se afla sub influența alcoolului și că l-a obligat pe bărbatul cu dizabilități să-i ofere de băut, după care l-a lovit peste față.

ADVERTISEMENT

Agresorul are doar 23 de ani

Jandarmii sosiți la fața locului l-au reținut pe bărbat și l-au predat organelor de cercetare penală, în vederea continuării anchetei.

„La sosirea grupei de intervenție, în urma celor relatate și a declarației părții vătămate, s-a stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 23 de ani, aflat în stare de ebrietate, a săvârșit acte de violență, totodată, lezând demnitatea și onoarea părții vătămate, obligându-l pe acesta să-i dea de băut, iar la fiecare înghițitură îi aplica lovituri in zona feței.

ADVERTISEMENT

În consecință, jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârșirea unei fapte de natură penală, acte ce au fost predate organelor abilitate ale statului în vederea continuării cercetărilor”, au transmit jandarmii din Caraș Severin.

Tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru acte de violență, lezând demnitatea și onoarea părții vătămate.

Subofițerul care a reușit să aplaneze conflictul face parte din structurile de pază și protecție instituțională.

ADVERTISEMENT