Sport

Scenariu sumbru pentru Simona Halep: ”O vor sancționa și dacă e curată!”

Simona Halep nu va scăpa de suspendare indiferent de scenariu, în soluționarea cazului de dopaj în care e implicată cea mai importantă jucătoare de tenis din România.
22.07.2023 | 16:01
Scenariu sumbru pentru Simona Halep O vor sanctiona si daca e curata
Vești teribile pentru Simona Halep: ”O vor sancționa și dacă e curată!”. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, e convins că Simona Halep nu va fi iertată de suspendare în niciun scenariu, cu toate că e aproape să afle verdictul după mai bine de 10 luni de stat deoparte de tenis. Între timp, Simona Halep a fost acceptată pe o listă preliminară a turneului de la US Open, astfel că fanii au început să spere că o vor vedea din nou pe teren.

Vești teribile pentru Simona Halep: ”O vor sancționa și dacă e curată!”

Concret, George Cosac e de părere că Simona Halep va fi suspendată pentru a se da un exemplu din ea, deși nu ar fi vinovată. ”Dacă mă întrebați pe mine, nu (n.r – despre posibilitatea ca Simona Halep să revină pe teren la US Open). Dacă e nevinovată, poate cere daune de milioane de euro, cât timp n-a jucat. Dar și dacă ar fi curată, o vor sancționa pentru că ar pierde ei toată imaginea. Îi vor da un minimum de suspendare ca să își acopere ei situația creată”, a declarat George Cosac pentru Sport.ro.

ADVERTISEMENT

Sports Resolutions, agenția care a judecat-o pe Simona Halep, e un for independent de soluționare al litigiilor din sport, cu sediul la Londra. Această agenție operează la nivel global și oferă servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o ”alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în diverse procese și litigii”.

Simona Halep a mărturisit că incertitudinea și așteptarea o afectează la fel de tare ca suspendarea din circuit. Campioana din România susține că prezenta substanței interzise din organism s-a datorat unui supliment alimentar contaminat, nefiind vorba despre un caz voit de dopaj, așa cum a fost acuzată de forul respectiv.

ADVERTISEMENT

”În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului. Am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale”, s-a plâns Simona Halep.

Revine, totuși, Simona Halep pe teren? Fanii s-au entuziasmat deja când au văzut cum Simona Halep a primit șansa de a evolua din nou la US Open, fiind inclusă pe lista preliminară cu jucătorii care vor participa la acest turneu, de pe o zi pe alta. Potrivit regulamentului, acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă sportiva ar fi fost amenințată în realitate cu o suspendare drastică.

ADVERTISEMENT

Așadar, intuiesc jurnaliștii sportivi, Simona Halep ar fi fost inclusă pe listă tocmai pentru că cei de la WTA ar avea deja informații conform cărora Simona Halep nu va fi pedepsită pentru că nu a consumat substanțe dopante. ”În conformitate cu Regulile de Integritate, o jucătoare care execută o perioadă de ineligibilitate sau suspendare provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, nu este eligibilă să participe la un turneu sau să fie înscrisă automat într-un turneu WTA 1000 Mandatory sau de Grand Slam, care va avea loc în perioada ei de ineligibilitate sau suspendare provizorie”, este precizat în regulamentul invocat de specialiști.

Prejudiciile aduse tenisului românesc și Simonei Halep sunt enorme, mai ales că autoritățile competente nu reușesc să anunțe un verdict la nici 10 luni de la declanșarea anchetei, pentru că ar fi vorba despre un caz ”extrem de complex”. Între timp, Simona Halep a fost scoasă de pe clasamentul WTA și are foarte mult de suferit. În cazul în care se va dovedi că a fost pedepsită fără un motiv clar, românca are toate șansele să obțină daune nemaivăzute din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost ‘ucisă’ de ITIA. Când va reveni pe teren, Simona Halep va fi nevoită să adune puncte din turneele ITF sau grație unor wild-card-uri, așa cum plănuiește să facă și Caroline Wozniacki, care a decis să revină pe teren”, au remarcat jurnaliștii de la Tennis World USA.

ADVERTISEMENT
Tags: