News

Scene ireale în Craiova. Un copil de 12 ani, aflat la volan, a izbit o mașină de pe contrasens, a fost proiectat într-un alt autoturism, apoi s-a înfipt în gardul unei case

Accident rutier grav în Craiova. Un copil de 12 ani a pierdut controlul volanului, a lovit două mașini și s-a înfipt în gardul unei case
10.12.2023 | 17:07
Scene ireale in Craiova Un copil de 12 ani aflat la volan a izbit o masina de pe contrasens a fost proiectat intrun alt autoturism apoi sa infipt in gardul unei case
Accident produs de un copil de 12 ani în Craiova Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan
ADVERTISEMENT

În mașina condusă de minor se afla un alt copil, în vârstă de 13 ani. Ambii băieți au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentului. Polițiștii au întocmit dosar penal.

Un copil de 12 ani din Craiova a provocat un accident rutier grav

Accidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică pe strada Geniștilor din municipiul Craiova. Băiatul de 12 ani, aflat la volanul unui autoturism, a pierdut controlul mașinii ș a ajuns pe contrasens unde a lovit o altă mașină, condusă de un bărbat de 47 de ani.

ADVERTISEMENT

Impactul a proiectat autoturismul condus de minor într-o altă mașină parcată, iar apoi în gardul unui imobil. Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

”În noaptea de 10 decembrie a.c., ora 03:35, polițiștii Biroului Rutier Craiova au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Geniștilor, din municipiul Craiova.

ADVERTISEMENT

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, un minor în vârstă de 12 ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Geniștilor către Aleea 2 Bechetului, din cauze ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un bărbat de 47 de ani.

Din impact, autoturismul condus de minor a fost proiectat într-un autoturism parcat, iar ulterior în gardul unui imobil.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului, a rezultat vătămarea minorului de 12 ani și a altui minor, de 13 ani, pasager în primul autoturism, aceștia necesitând îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, a informat IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

Accident produs de un minor în Ploiești

Cu exact o lună în urmă, pe 10 noiembrie un  copil în vârstă de 12 ani din Ploiești a furat mașina tatălui său și l-a lăsat la volan pe un prieten în vârstă de de 14 ani. Acesta din urmă s-a ales cu dosar penal.

”La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 07.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că pe strada Micşunelelor din municipiu, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, stabilindu-se faptul că un minor în vârstă de 14 ani ar fi condus un autoturism pe strada Micşunelelor, iar la un momentdat ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe marginea părţii carosabile. 

În urma coliziunii, cei doi minori din autoturism au plecat de la faţa locului, prezentându-se la scurt timp, cu părinţii, la sediul unităţii de poliţie. 

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză, ar fi fost luat de către pasagerul din dreapta al autoturismului, un minor de 12 ani, de la tatăl său, fără ca acesta să ştie, lăsându-l pe minorul de 14 ani să îl conducă. 

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”, a informat atunci IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT